Koningsdag!

Maak de blits met lekkere oranje drankjes en hapjes!Het is alweer zo ver: Koningsdag! Jeeh! En dus de dag dat iedereen in het oranje – #dekleurdieniemandstaat – mag rondlopen, maar ook oranje drankjes en hapjes horen er natuurlijk bij. Maak indruk op Jarige Jetje Wimlex met deze fijne oranje drankjes en hapjes tips!

Oranje Drankjes #1  Aperol Spritz

Is dit een lekker drankje of is dit een lekker drankje? Juist! Bovendien ook nog eens oranje en elke aspirant bartender kan het! Perfect om de dag met te starten!

Mixen maar!

  • 2 delen Aperol
  • 3 delen Prosecco (of Cava)
  • scheutje spa
  • schijfje sinaasappel

Zet alles op je lijst

Oranje Drankjes #2 Oranje Wijn

Er is een nieuw type wijn op de markt en deze is oranje! Is dat nou niet leuk om mee over straat te huppelen? De traditionele variant van dit oranje drankje komt uit Georgië, maar je hebt ook hele lekkere oranje wijn uit Italië, Slovenië, Oostenrijk en Kroatië. Oranje wijn wordt heel ambachtelijk gemaakt zonder toevoegingen. En naast de schil worden ook de steeltjes en pitten mee vergist. De ‘orange wine’ staat dan ook bekend om zijn rijke smaak, die bij veel gerechten past. Dus misschien ook wel bij de oude-vertrouwde-tompouce? Probeer jij het uit?

Oranje Drankjes #3 ‘Vitamine-boost’ Mimosa

Golden Oldie ‘Mimosa’ scoort altijd goed! Het is snel te maken. En je hebt meteen je dosis vitamine C binnen voor de rest van de week. Wij zien alleen maar voordelen.

Hoe maak je het?

  • 1 deel verse jus
  • 1 deel bubbels (champagne, cava of prosecco)
  • scheutje Triple Sec of Cointreau (±15 ml)
  • schijfje sinaasappel

Zet alles op je lijst

Er kan uiteraard niet alleen maar gedronken worden. Daarom ook 2 tips voor oranje hapjes bij die oranje drankjes.

Oranje Hapjes #1 Garnalenbitterballen

Oranje en gefrituurd! Dé perfect ‘Koningsdag-hap’. En doe eens gek. Maak ze zelf!Hierbij het recept voor de perfecte garnalenbitterbal

Oranje Hapjes #2 Tompouce

Natuurlijk mogen we de overheerlijke – niet normaal te eten, maar we proberen het toch – oranje tompouce niet vergeten! Deze nationale oranjesnack hoort gevuld te zijn met banketbakkersroom, maar vooruit, als je een groot slagroom fan bent. We zullen je er niet op afrekenen.

De bakker om de hoek maakt natuurlijk een hele goeie. Maar wil je het zelf eens proberen? Hier is het recept van ‘Chickslovefood’