Nieuw op de keukentafel | Het eerste bakboek van Ottolenghi Sweet

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Een van de best verkochte auteurs van dit moment – de man die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat pistache, rozenblaadje en oranjebloesem niet meer ontbreken in de voorraadkast – heeft een nieuw kookboek uit. In Sweet gaat hij terug naar waar zijn culinaire avontuur ooit begon, in de patisserie. Ottolenghi’s nieuwe kookboek is weer een feestje!

Ottolenghi als patissier in Sweet!

Na NOPI, Plenty en Jerusalem is het nu tijd voor zoet. Sweet had bijna Suiker geheten en is een samenwerking van Ottolenghi en patissier Helen Goh waarin inderdaad de nodige hoeveelheid suiker voorkomt. Maar soms is dat precies waar je zin in hebt. En dan kan het maar beter meteen goed – en in de stijl van Ottolenghi en Helen; met liefde en flair bedacht, met échte ingrediënten en met veel aandacht voor detail gemaakt.

CHEESECAKE_OTTOLENGHI
Het boek is een uitgebreide en bonte verzameling van de meest prachtige taarten, kleurrijke desserts, kwarktaarten, snoepgoed en schuimgebak. Voorafgaand aan elk hoofdstuk wordt je als het ware ingeleid in de geheimen van deze topchefs. Als een mentor of leraar wordt je vanaf het papier tips toegefluisterd voor kwarktaart: ‘We maken meestal liever een aantal kleine kwarktaarten dan één grote. De decadentie die een kwarktaart eigen is, wordt op de een of andere manier groter als een hele (mini)taart voor uzelf alleen hebt.‘ Waar, of niet!? Tips waar je wat aan hebt.

‘De meringuewinkel’

Net als in de winkel in Londen – door sommige ‘De Meringuewinkel’ genoemd –  is er ook in het boek de nodige aandacht voor eiwitschuim. Yotams eerste baantje bestond dan ook voornamelijk uit eiwit kloppen voor de patissier van een chique restaurant. In het boek vind je Pavlovarol Met Kaneel, Verse Vijgen & Pralinécrème, Krokante Kokosmeringue, Kwarktaart Met Limoenmeringue en zo nog een stuk of wat heerlijk klinkende desserts en taarten. Tel daar de schitterende foto’s bij op en je begrijpt dat je al snel kwijlend boven het boek hangt.

Maak deze prachtige taarten zelf!

Ook aan de slag met Sweet? Wij mochten vast 3 recepten van Ottolenghi’s nieuwe kookboek delen. Welke ga jij maken? En maak je voor ons een foto hoe die geworden zijn?

Chocoladetaart-Ottolenghi
Sweet-Ottolenghi

Sweet

Klik hier om Sweet te bestellen!

Auteur Yotam Ottolenghi & Helen Goh
Uitgever Fontaine Uitgevers
Technische gegevens
Omvang: 384 pagina’s
ISBN: 9789059567580
Prijs: € 29,95

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?