Een van de best verkochte auteurs van dit moment – de man die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat pistache, rozenblaadjes en oranjebloesem niet meer ontbreken in de voorraadkast – heeft ook een bakboek. In 'Sweet' gaat hij terug naar waar zijn culinaire avontuur ooit begon, in de patisserie. Ottolenghi’s bakboek is weer een feestje!

Na NOPI, Plenty en Jerusalem is het nu tijd voor zoet. Sweet had bijna Suiker geheten en is een samenwerking van Ottolenghi en patissier Helen Goh waarin inderdaad de nodige hoeveelheid suiker voorkomt. Maar soms is dat precies waar je zin in hebt. En dan kan het maar beter meteen goed – en in de stijl van Ottolenghi en Helen; met liefde en flair bedacht, met échte ingrediënten en met veel aandacht voor detail gemaakt.

Ottolenghi als patissier in 'Sweet'!

Cheesecake Ottolenghi

Het boek is een uitgebreide en bonte verzameling van de meest prachtige taarten, kleurrijke desserts, kwarktaarten, snoepgoed en schuimgebak. Voorafgaand aan elk hoofdstuk wordt je als het ware ingeleid in de geheimen van deze topchefs. Als een mentor of leraar wordt je vanaf het papier tips toegefluisterd voor kwarktaart:

We maken meestal liever een aantal kleine kwarktaarten dan één grote. De decadentie die een kwarktaart eigen is, wordt op de een of andere manier groter als een hele (mini)taart voor uzelf alleen hebt.

Waar, of niet!? Tips waar je wat aan hebt.

‘De meringuewinkel’

Net als in de winkel in Londen – door sommige ‘De Meringuewinkel’ genoemd –  is er ook in het boek de nodige aandacht voor eiwitschuim. Yotams eerste baantje bestond dan ook voornamelijk uit eiwit kloppen voor de patissier van een chique restaurant. In het boek vind je Pavlovarol Met Kaneel, Verse Vijgen & Pralinécrème, Krokante Kokosmeringue, Kwarktaart Met Limoenmeringue en zo nog een stuk of wat heerlijk klinkende desserts en taarten. Tel daar de schitterende foto’s bij op en je begrijpt dat je al snel kwijlend boven het boek hangt.

Chocolade taart

Maak deze prachtige taarten zelf!

Ook aan de slag met Sweet? Wij mochten vast 3 recepten van Ottolenghi’s nieuwe kookboek delen. Welke ga jij maken? En maak je voor ons een foto hoe die geworden zijn?

'Sweet' van Yotam Ottolenghi & Helen Goh

Sweet kookboek

Sweet

  • Auteur | Yotam Ottolenghi & Helen Goh
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers
  • Omvang | 384 pagina’s
  • ISBN | 9789059567580
  • Prijs | € 32,-