Tijdens je volgende feestje maak je paella! Een vrolijk Spaans gerecht, dat je makkelijk maakt voor grote groepen.
Dit recept voor paella leerde ik van Sarah en JuanMa van de kookschool More Than Food in Valencia. Een beter paella recept kun je niet vinden!
De paella pan
Een typische paëlla pan is breed, rond en ondiep. Deze vorm zorgt ervoor dat de rijst in een dunne laag kookt en die typische krokante en smaakvolle korrel krijgt. De paella pan is dun en gemaakt van geëmailleerd materiaal. Een dun bescherm laagje zorgt ervoor dat de pan niet gaat roesten.
Wanneer je paëlla maakt voor grotere groepen wordt de pan niet dieper, maar wel breder. Er zijn zelfs pannen te koop van 1,5 meter breed. Een pan van 50 cm is geschikt voor een paëlla voor 12 personen.
Wanneer je een groot fornuis hebt kun je de paella gewoon daar op maken, maar het leukste, het feestelijkst – en het makkelijkst – is een typische paella brander met ringen. Ook heel leuk voor een feestje in de tuin. Let er wel altijd op dat je pan waterpas staat, dat is een van de geheimen van een goede paella.
More Than Food
Het recept voor deze paella is van de kookschool More Than Food in het mooie Valencia.
Ze bieden kookcursussen aan, in het Engels en Spaans. En die zijn gericht op typische Spaanse gerechten zoals paella. Koken met Sarah en haar man is een van de leukste uitjes tijdens een weekendje Valencia. Wel even van te voren boeken, want het is hier erg druk.
Benieuwd? Neem eens een kijkje op hun website!