Pannenkoek van lente-ui uit de Koreanse keuken

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Koreaans
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

20

minuten

Toe aan iets anders dan Hollandse stamppot of erwtensoep? Laat je dan verrassen door dit heerlijke recept! Dit Koreaanse recept is een ware traktatie.

Een pannenkoek gemaakt van lente-ui is een traditioneel gerecht uit het Korea. Het is ontzettend snel en makkelijk te maken. Twintig minuutjes in de keuken en klaar is kees. Met slechts vijf ingrediënten tover jij deze heerlijke maaltijd in elkaar. 

Ingrediënten

  • 125 gram tarwebloem

  • 1 el aardappelzetmeel

  • 200 ml water

  • 1 bosje lente-ui (bij voorkeur afgesneden toppen)

  • Plantaardige olie 

Bereiding

  • Meng de ingrediënten voor het beslag in een grote, ondiepe schaal (ovenschaal).
  • Was de lente-uien, verwijder enkel de beschadigde delen. Snijd ze eventueel doormidden voor een plattere pannenkoek. Houd de stengels samen in eenzelfde richting en doop ze in het beslag.
  • Bak ze goudbruin in een pan met olie.
  • Sprenkel eventueel nog wat beslag tussen de stengels om de pannenkoek samen te houden. 

Tips

  • Serveer met een lekkere dipsaus!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

'Kimchi' van Ae Jin Huys

Kimchi is een traditioneel gerecht uit Korea. Het gerecht bestaat uit gefermenteerde groenten en kool. Het kookboek KIMCHI geeft alle variëteiten van kimchi weer. Kimchi zit bomvol vitaminen en vezels. 

Ae Jin Huys speelt met de groenten en kruiden, en laat ze je op een hele andere manier bekijken en proevem. Zoals deze pannekoek van lenteui. En zo nog worden nog 90 gerechten in elkaar getoverd. 

De Koreaanse keuken is vrij onbekend in Nederland, maar dit boek introduceert de keuken erg goed. MOKJA! (oftewel let’s eat!)  
Ook een kijkje nemen in de Koreaanse keuken?

Kookboek Kimchi

Kimchi

  • Auteur | Ae Jin Huys 
  • Uitgever | Lannoo 
  • Omvang | 208 pagina’s
  • ISBN | 97894014262587
  • Prijs | € 25,99

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten