Paprikasoep is een klassiek voorbeeld van een recept dat simpel, smakelijk én mooi om naar te kijken is. Een paar paprika’s, wat kruiden en bouillon maken dit gerecht één groot feest. Je krijgt op deze manier in een maaltijd belachelijk veel groenten binnen. Bovendien kun je veel variëren, gebruik bijvoorbeeld ook eens gele paprika’s in en maak een gele paprikasoep!
Met rode paprika’s maak je een echte klassieke paprikasoep. Rode paprika’s hebben van zichzelf al best veel smaak en daardoor is een enorm kruidenrek overbodig. Als je deze groenten ook nog eens roostert haal je er de meeste smaak uit!
Hoe maak je geroosterde paprika voor in je paprikasoep?
Wil jij je soep zo’n heerlijke geroosterde smaak geven? Vergeet dan alsjeblieft rookaroma of geroosterde paprikapoeder. Nee, je roostert de paprika’s voor deze variant gewoon zelf.
Makkelijk en extra lekker. Verwarm de oven (of BBQ!) tot 200 ° Celsius en neem de bakplaat uit de oven. Bekleed deze met een vel bakpapier en leg hierop de paprika’s. Rooster de paprika’s ongeveer 45 minuten in de oven. De huid wordt zwart, maar dat geeft niet.
Een andere optie is, wanneer je tot een gasfornuis beschikt, de paprika’s (met een tang) in open vuur te blakeren. Op de wokpit gaat dit perfect! Doe nu de nog hete paprika’s in curverbak of plastic zaken. Sluit af met een deksel, of knoop dicht.
Na een minuut of tien verwijder je de deksel en zou het vel van de paprika makkelijk te verwijderen moeten zijn. Verwijder ook de pitjes, steeltjes en snijd in grove stukken.
En dan?
Maak de soep nu klaar zoals in het bovenstaande recept. Voeg de paprika’s toe en begin direct met pureren. Je hoeft de soep dus niet nog een halfuur laten pruttelen met deze paprika’s. Volg vanaf nu het recept zoals hierboven beschreven.