Arrabiata is nog zo'n mooi voorbeeld dat eenvoudige gerechten vaak fantastisch zijn. Pasta Arrabiata is eigenlijk zo simpel, en wordt gemaakt met zulke bescheiden ingrediënten, dat het een ideaal gerecht is voor studenten.
Maar wij maken natuurlijk niet zomaar een simpele pasta. Wij hebben voor jou een recept voor een pasta Arrabiata die zo op een menukaart in een Italiaans restaurant kan.
Arrabiata is een pittige tomatensaus met chilipepers en je kunt het zowel met korte of lange pasta maken.
Meer pasta recepten lees je hier.
Pittige pasta Arrabiata uit Rome
De Arrabiata komt 'naar men zegt' uit Rome. Het wordt al heel erg lang gegeten. Sinds er tomaten en chilipepers uit Zuid Amerika meekwamen door de Spaanse galjoenen dus.
Maar pas in de jaren '50 en '60 van de twintigste eeuw, toen de Italiaanse cultuur en Romeinse Vogue populair werd door films, literatuur etc. werd de pasta Arrabiata bekend buiten Italië.
Omdat pecorino voornamelijk in Rome en omstreken wordt gemaakt, wordt deze kaas vaak gebruikt bij Arrabiata. Parmezaanse kaas is ook helemaal goed als je die toch al in huis hebt.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten