Een heerlijk begin van je weekend, maar dit recept voor pasta met garnalen kan eigenlijk elke dag. De inspiratie komt van het Italiaanse voorgerecht gamberi fra diavolo. Pittige garnalen in tomatensaus, meestal geserveerd met brood. Een hartverwarmend gerecht dat zijn naam ‘garnalen van broeder duivel’ eer aan doet. 

Duivels lekker dus! Deze variant met pasta in plaats van brood maakt het een onweerstaanbaar hoofdgerecht. En ook fijn: je maakt deze pasta zo spicy (of niet) als je zelf wilt. Wel zo handig als er bijvoorbeeld kinderen mee-eten!

Lees snel hieronder verder voor het recept en klik hier voor de beste manier om pasta te koken.

Duivelse pasta met garnalen, tomaat en rode peper

Recipe by Denise Admiraal
3.7 from 38 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: makkelijk
Porties

4

Personen
Bereidingstijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt

  • 400 gram spaghetti of dunne linguine

  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes

  • 1 rode chilipeper

  • 1 prei

  • 1 blik tomatenblokjes, of gebruik zelfgemaakte passata

  • 1 handjevol cherrytomaatjes, in vieren gesneden

  • 200 ml witte wijn

  • 1/2 bosje peterselie

  • 1 tl oregano

  • 2 el olijfolie

  • zout en versgemalen peper

  • staafmixer

Bereiding

  • Bestrooi de rauwe garnalen met peper en zout en een halve theelepel chilivlokken. Bak de garnalen vervolgens in een hete (hapjes)pan met wat olijfolie. Bak ze twee tot drie minuten totdat ze mooi roze zijn. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn! Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
  • Snijd de uiteinden van de prei en verwijder het buitenste vel. Snijd de prei in de lengte doormidden en maak beiden helften goed schoon onder een stromende kraan. Snijd vervolgens beide helften in halve ringetjes.
  • Prei op snijplank
  • Halveer de tomaatjes en snijd ze daarna in kwarten. Snijd de knoflook in dunne plakken en hak de rode chilipeper en de ui fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in dezelfde (hapjes)pan en fruit de ui, prei, knoflook en de rode chilipeper een paar minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomaatjes, de witte wijn, 3/4 van de peterselie, oregano en de chilivlokken toe aan de pan. Doe de chilivlokken in kleine porties en proef steeds tussendoor. Voeg ook peper en zout naar smaak toe. Laat de saus ongeveer tien minuten zachtjes koken.
  • Pan met groenten op het vuur
  • Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ in een pan met ruim kokend water met wat zout.
  • Voeg de pasta toe aan de hapjespan. Gebruik ongeveer twee eetlepels van het kookvocht om de saus te binden. Voeg als laatste de garnalen toe, hussel alles door elkaar en laat nog een tot twee minuten pruttelen. Proef vooral en voeg waar nodig peper/zout of chilivlokken toe.
  • Garneer de pasta met de overgebleven peterselie & geniet ervan!

Tips

  • In dit recept gebruiken we garnalen, maar varieer gerust met andere vissoort of schelpdieren. Witvis, krab of mosselen; het kan allemaal.
  • Als je meer groenten wilt toevoegen kun je de pasta ook vervangen door courgette spaghetti. Voeg deze dan op het laatst toe, samen met de garnalen. Zo zorg je ervoor dat de slierten niet zompig worden.
  • Feeling hot-hot-hot: hoe heter hoe beter? Probeer (en combineer) dan ook andere pepers, zoals de jalapeñopeper of de Madame Jeanette. Zet dan wel vast een glas melk en wat tissues klaar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Verse garnalen of bevroren?

Het antwoord is simpel: bevroren. In Nederland zijn verse garnalen namelijk nooit echt vers, deze zijn ook eerst bevroren geweest. Dus bespaar jezelf geld en moeite en haal je garnalen uit het vriesvak. 

Neem wel de tijd voor het ontdooien. Zet ze in de koelkast of spoel ze met koud water. Zet de garnalen nooit op kamertemperatuur of onder warm water, daar worden ze papperig van.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten