Een heerlijk begin van je weekend, maar dit recept voor pasta met garnalen kan eigenlijk elke dag. De inspiratie komt van het Italiaanse voorgerecht gamberi fra diavolo. Pittige garnalen in tomatensaus, meestal geserveerd met brood. Een hartverwarmend gerecht dat zijn naam ‘garnalen van broeder duivel’ eer aan doet.
Duivels lekker dus! Deze variant met pasta in plaats van brood maakt het een onweerstaanbaar hoofdgerecht. En ook fijn: je maakt deze pasta zo spicy (of niet) als je zelf wilt. Wel zo handig als er bijvoorbeeld kinderen mee-eten!
Lees snel hieronder verder voor het recept en klik hier voor de beste manier om pasta te koken.
Verse garnalen of bevroren?
Het antwoord is simpel: bevroren. In Nederland zijn verse garnalen namelijk nooit echt vers, deze zijn ook eerst bevroren geweest. Dus bespaar jezelf geld en moeite en haal je garnalen uit het vriesvak.
Neem wel de tijd voor het ontdooien. Zet ze in de koelkast of spoel ze met koud water. Zet de garnalen nooit op kamertemperatuur of onder warm water, daar worden ze papperig van.