Je komt thuis na een dag hard werken. Je hebt zin om heerlijk te eten, maar je wilt absoluut niet lang in de keuken staan.

Wat doe je dan? Je pakt dit recept erbij, pasta pesto met kip, want hier lees je hoe je in een rap tempo een superlekkere pasta op tafel zet. Alsof je op een piazza in Florence zit! 

Lees snel verder voor het pasta pesto met kip recept!

Pasta pesto met kip

4 van 14 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minuten

Een Italiaans diner bestaat uit vier gangen. Een voorgerecht, een pastagerecht, een hoofdgerecht en een lekker toetje. Je kunt deze pasta daarom ook prima beschouwen als bijgerecht.

De smaken laat je gewoon hun werk doen en na, pak ‘m beet, 20 minuten zit je heerlijk te smullen. En als je deze pasta echt ‘eigen’ wilt maken, dan moet je natuurlijk zelf pesto maken, dat is echt heel veel lekkerder. 

Ingrediënten

  • 350 gram mooie pasta, farfalle, fusilli, linguine, orrecchiette of ‘doodgewone’ penne of tagliatelle 

  • Zout(!)

  • 2 witte uien of grote sjalotten

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden

  • 2 tenen knoflook (geperst)

  • 1 theelepel oregano

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 200 gram crème fraîche

  • 150 gram groene pesto, de beste die je kunt vinden, of  maak zelf pesto

  • Bosje basilicum

  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)

  • Eventueel naar smaak, een handje tomaatjes, gehalveerd

Bereiding

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook mét zout. Terwijl je het water aan de kook brengt kun je de uien snipperen en de kip kruiden met peper en zout.
  • Verwarm een pan met dikke bodem. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en fruit daarin de uitjes op laag vuur. Voeg na 8 minuten, (roer wel af en toe) de geperste knoflook toe en de kipfilet. Draai het vuur iets hoger, tot middelhoog.
  • Als het water kookt, kun je ook ongeveer de pasta toevoegen. Roer direct even door, om de zetmeel optimaal zijn werk te laten doen (zo plakt de saus straks beter) en te zorgen dat de pasta niet aan elkaar plakt. Hou de kooktijd die op de verpakking staat aan, minus drie minuten.
  • Roer in beide pannen. Voeg hierna de oregano en tijm toe aan de kip. Schep er de pesto en crème fraîche doorheen en zet het vuur weer laag.
  • Voeg nu ook wat kookvocht van de pasta toe. Laat de saus nu twee minuten inkoken.
  • Giet de pasta af wanneer die al dente (beetgaar) is. Voeg hem direct toe aan de pestosaus. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur uit.
  • Tijd om op te scheppen! Schep in elk (warm) bord en lekkere portie pasta pesto. Diepe borden zijn hiervoor het fijnst. Garneer met basilicum, verse peper, nog wat Parmezaan en een paar druppels van je mooiste olijfolie.

    Eet smakelijk!

Tips

  • Een voorverwarmd bord is bij pasta een ongekende luxe. Wanneer je voorafgaand aan het afgieten van de pasta je borden in de gootsteen zet, verwarm je ze doormiddel van het kookvocht.
  • Wijntip: ga op zoek naar de groene smaken en let op die knoflook! Verdicchio, Vernaccia en Vermentino, gedreven wijnen zijn allemaal top!
  • Op zoek naar écht goeie vleeswaren voor in je gerechten? Kijk eens hier als je vlees gaat bestellen.
  • Benieuwd naar een ander pasta recept? Probeer deze tortellini! Of wil je liever nóg meer recepten met kip? Spaghetti Carbonara of een andere pasta carbonara maak je zo!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten