Pastasalade met kip, rucola en portobello [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Pastasalade met kip, rucola en portobello

Zin in een lekkere koude pastasalade? Blijf dan lezen. Want deze salade is net zo lekker als hij eruit ziet.

Maak hem voor de lunch, in de tuin of je balkon of eet hem ‘s avonds als snel en gezond maal.

Je kunt natuurlijk pasta van gisteren gebruiken. Maar vers gekookt kan ook. Spoel de pasta dan na het koken af met koud water onder de kraan. Meng er daarna direct wat olijfolie door.

koude pastasalade

Voor dit recept hebben wij gemilli pasta gebruikt, maar fussili, rigantoni of penne kan natuurlijk ook. Hieronder vind je het recept voor deze fijne pastasalade. 

Wat eten we vandaag | Kookinspiratie

Recept | Pastasalade met kip, rucola en portobello's

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 240 gram pasta gekookt 
  • olijfolie, peper en zout
  • 1 teentje knoflook 
  • 300 gram gerookte kipfilet 
  • 4 eetlepels creme fraîche
  • 2 portobello’s
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 gram rucola
Knoflook

Zo maak je deze pastasalade

Verwarm een koekenpan op laag vuur. Snijd de knoflook fijn. 

Voeg olijfolie toe aan de pan en bak de knoflook even zachtjes aan. Snijd de portobello’s in plakken van 1 cm en bak de paddestoelen met het vuur iets hoger. Doe niet teveel portobello’s tegelijk in de pan, dan worden ze niet krokant. Je kunt ze ook in delen bakken. 

Maak ondertussen in een grote schaal de pasta aan met olijfolie en peper en zout. Snijd de kip in plakken. 

Wanneer je alle paddenstoelen hebt gebakken, bak je in dezelfde pan de pijnboompitjes op laag vuur. Blijf erbij, dit kan heel snel gaan. 

Voeg nu vlug de kip, rucola, creme fraîche en paddenstoelen en rucola bij de pijnboompitten. Roer even goed door en doe dan alles bij de pastasalade in een schaal. 

Beetje verse peper erop. Eet smakelijk! 

 

 

 

 

Interessant?
WIl je nog

9 snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden?

Download ons allernieuwste e[kook]boek

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!