Zin in een lekkere koude pastasalade? Blijf dan lezen. Want deze salade is net zo lekker als hij eruit ziet. Maak hem voor de lunch, in de tuin of je balkon of eet hem ‘s avonds als snel en gezond maal.

Je kunt natuurlijk pasta van gisteren gebruiken. Maar vers gekookt kan ook. Spoel de pasta dan na het koken af met koud water onder de kraan. Meng er daarna direct wat olijfolie door.

Hieronder vind je het recept voor deze fijne pastasalade! 

Koude pastasalade met gerookte kip, rucola en portobello

0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht, LunchCuisine: Italiaans, Mediterraans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Voor dit recept hebben wij gemilli pasta gebruikt, maar fussili, rigantoni of penne kan natuurlijk ook.

Ingrediënten

  • 240 gram 240 pasta gekookt

  • olijfolie, peper en zout

  • 1 teentje 1 knoflook

  • 300 gram 300 gerookte kipfilet

  • 4 el 4 creme fraîche

  • 2 portobello’s

  • 2 el 2 pijnboompitten

  • 100 gram 100 rucola

Bereiding

  • Zo maak je deze pastasalade. Verwarm een koekenpan op laag vuur. Snijd de knoflook fijn.
  • Voeg olijfolie toe aan de pan en bak de knoflook even zachtjes aan. Snijd de portobello’s in plakken van 1 cm en bak de paddestoelen met het vuur iets hoger. Doe niet teveel portobello’s tegelijk in de pan, dan worden ze niet krokant. Je kunt ze ook in delen bakken.
  • Maak ondertussen in een grote schaal de pasta aan met olijfolie en peper en zout. Snijd de kip in plakken.
  • Wanneer je alle paddenstoelen hebt gebakken, bak je in dezelfde pan de pijnboompitjes op laag vuur. Blijf erbij, dit kan heel snel gaan.
  • Voeg nu vlug de kip, rucola, creme fraîche en paddenstoelen en rucola bij de pijnboompitten. Roer even goed door en doe dan alles bij de pastasalade in een schaal.
  • Beetje verse peper erop. Eet smakelijk!

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten