Deze koude pastasalade met tonijn en ei past perfect op een buffet tijdens een feestje of bij een zomerse picknick. Zin om een lekkere pastasalade met tonijn te maken? In dit artikel lees je mijn versie.

Maaltijd- en pastasalades zijn top voor in de zomer. Kijk hier voor meer salade recepten! 

Lees hier onder snel verder voor het recept!

Koude pastasalade met tonijn en ei

3 from 1 vote
Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, VoorgerechtCuisine: Frans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Gebruik pasta die je over hebt van de dag te voren of kook het nu nog even af. Je boodschappenlijstje voor deze pastasalade lijkt met tonijn uit blik, tomaat, rode ui, artisjok en ei wel wat op een salade niçoise!

Ingrediënten

  • 200 gr 200 pasta

  • 1 teentje 1 knoflook

  • 4 el 4 olijfolie, extra vergine

  • 1 el 1 rode wijnazijn

  • 1 el 1 gladde mosterd

  • Peper en zout

  • 1 blikje 1 artisjokkenharten, in parten gesneden (of verse!)

  • 1 kleine 1 komkommer

  • 1 1 rode ui

  • 250 gr 250 tomaten, in parten

  • Handje Handje zwarte olijven

  • 1/2 bosje 1/2 basilicum, blaadjes geplukt

  • 2 2 hardgekookte eitjes, gepeld en in kwarten

  • 200 gr 200 tonijn in olijfolie van goede kwaliteit uit blik

  • Optioneel: sperzieboontjes en rucola zijn hier lekker bij

Zo maak je deze pastasalade met tonijn

  • Als je pasta nog niet gekookt is, doe je dat eerst. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking en koel de pasta daarna af onder de kraan. 
    Maak ondertussen de rest van de salade. 
  • Begin met de dressing. Rasp de knoflook fijn en meng met peper en zout, mosterd en azijn. Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie door de dressing terwijl je blijft roeren. Proef de dressing en breng eventueel verder op smaak. (Wanneer de pasta straks is gekoeld, meng je er direct deze dressing doorheen.)
  • Als alles gesneden is ben je al bijna klaar. Nu is het alleen nog een kwestie van mengen. Doe alle ingrediënten, behalve tonijn, ei en een paar blaadjes basilicum,  in een grote salade schaal en meng voorzichtig. 
  • Wanneer de pasta klaar is, voeg je ook die inclusief dressing, toe aan de salade. Meng weer voorzichtig. 
    Schep de pasta op borden – of laat in de schaal – en maak af met de tonijn, partjes ei en de basilicum. Eet smakelijk! 

WIJNTIP

  • Deze pastasalade is zoals gezegd perfect voor een zomers feestje. En wat bij beide past is Rose uit de Provence! Een andere rosé kan trouwens ook. Bijvoorbeeld een mooie Spaanse. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten