Frisse pastasalade met zalm, groene asperges en avocado [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Frisse pastasalade met zalm & avocado

Zin een lekkere, frisse en gezonde pastasalade? Dit recept voor pastasalade met zalm wil je maken! 

De heerlijke smaak van zalm, bomvol gezonde vetten, gecombineerd met die andere publiekslieveling, avocado. Ook al zo goed voor je. 

Duik snel de keuken in. Dan staat deze pastasalade binnen no time op tafel. 

Meer ideeën voor salade recepten? Kijk hier!

pastasalade met zalm

Je kunt voor deze pastasalade gerookte of verse zalm gebruiken.

Wanneer je rauwe zalm gebruikt kies je voor sashimi kwaliteit. Zorg ervoor dat je pasta helemaal is afgekoeld voordat je de zalm toevoegt, anders gaart de zalm door en dat zou zonde zijn. 

 

Wat eten we vandaag | Kookinspiratie

Recept | Pastasalade met zalm en avocado

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 200 gram zalm (gerookt of sashimi, in plakjes) 
  • 240 gram pasta, schelpjes zoals conchiglioni zijn mooi
  • 6 eetlepels olijfolie, peper en zout 
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 bio citroen, zest en sap  
  • 2 avocado’s, elk in 8 partjes  
  • 2 handen rucola 
  • 1 rode ui, in dunne ringen 
  • 1 bosje groene asperges 
  • 1 bosje bimi 
zalm

En zo maak je het!

Wanneer je de pasta nog niet gekookt had, doe je dat eerst. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna koud onder de kraan. Zet apart. Bewaar het kookvocht. 

Maak de dressing. Meng de olijfolie met het citroensap en rasp, knoflook, peper en zout.

Meng de dressing direct door de pasta, wanneer die is afgekoeld. 

Breng het water van de pasta opnieuw aan de kook.

Snijd van de bimi 1 cm van de stelen af. Verwijder bij de groene asperges de houtachtige uiteindes, indien nodig.  Voeg de groene asperges en bimi toe aan het kokende water. Kook voor ongeveer 5 min. Afhankelijk van de dikte, kun je ervoor kiezen om de groente iets langer, of korter te koken. 

Spoel daarna direct koud onder de kraan, zodat je het kookproces stopt. 

Meng nu de rode ui, asperge, bimi en rucola door de pasta. Verdeel dit over vier borden en garneer met de plakken zalm en avocado. Bestrooi met nog wat verse peper. Eet smakelijk! 

 

Het verschil tussen wilde en gekweekte zalm

Kies wanneer je kunt voor wilde zalm. Wilde zalm is wél duurder, maar dan heb je ook echt wat.

Wilde zalm heeft veel meer smaak en wordt niet bewerkt met kleurstof, antibiotica en groeihormonen. Lees meer over duurzame gekweekte, wilde zalm en ASC-keurmerken. 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?