Frisse pastasalade met zalm, groene asperges en avocado [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Frisse pastasalade met zalm & avocado

Zin een lekkere, frisse en gezonde pastasalade? Dit recept voor pastasalade met zalm wil je maken! 

De heerlijke smaak van zalm, bomvol gezonde vetten, gecombineerd met die andere publiekslieveling, avocado. Ook al zo goed voor je. 

Duik snel de keuken in. Dan staat deze pastasalade binnen no time op tafel. 

pastasalade met zalm

Je kunt voor deze pastasalade gerookte of verse zalm gebruiken.

Wanneer je rauwe zalm gebruikt kies je voor sashimi kwaliteit. Zorg ervoor dat je pasta helemaal is afgekoeld voordat je de zalm toevoegt, anders gaart de zalm door en dat zou zonde zijn. 

 

Wat eten we vandaag | Kookinspiratie

Recept | Pastasalade met zalm en avocado

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 200 gram zalm (gerookt of sashimi, in plakjes) 
  • 240 gram pasta, schelpjes zoals conchiglioni zijn mooi
  • 6 eetlepels olijfolie, peper en zout 
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 bio citroen, zest en sap  
  • 2 avocado’s, elk in 8 partjes  
  • 2 handen rucola 
  • 1 rode ui, in dunne ringen 
  • 1 bosje groene asperges 
  • 1 bosje bimi 
zalm

En zo maak je het!

Wanneer je de pasta nog niet gekookt had, doe je dat eerst. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna koud onder de kraan. Zet apart. Bewaar het kookvocht. 

Maak de dressing. Meng de olijfolie met het citroensap en rasp, knoflook, peper en zout.

Meng de dressing direct door de pasta, wanneer die is afgekoeld. 

Breng het water van de pasta opnieuw aan de kook.

Snijd van de bimi 1 cm van de stelen af. Verwijder bij de groene asperges de houtachtige uiteindes, indien nodig.  Voeg de groene asperges en bimi toe aan het kokende water. Kook voor ongeveer 5 min. Afhankelijk van de dikte, kun je ervoor kiezen om de groente iets langer, of korter te koken. 

Spoel daarna direct koud onder de kraan, zodat je het kookproces stopt. 

Meng nu de rode ui, asperge, bimi en rucola door de pasta. Verdeel dit over vier borden en garneer met de plakken zalm en avocado. Bestrooi met nog wat verse peper. Eet smakelijk! 

 

Het verschil tussen wilde en gekweekte zalm

Kies wanneer je kunt voor wilde zalm. Wilde zalm is wél duurder, maar dan heb je ook echt wat.

Wilde zalm heeft veel meer smaak en wordt niet bewerkt met kleurstof, antibiotica en groeihormonen. Lees meer over duurzame gekweekte, wilde zalm en ASC-keurmerken. 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!