Perfecte mini pavlova’s van Nigella Lawson [recept]

Er is (bijna) niets dat mij zo blij maakt als pavlova. Prachtige vormen sneeuwwit eiwit, knapperig en zacht tegelijk. Al sinds kind vind ik het magisch. Die opgeklopte eiwitten zijn net een sprookje! 

En van wie kun je beter het recept krijgen dan van de Goddelijke Huisvrouw zelf, Nigella Lawson. Haar recept voor mini-pavlova’s vind je hier. 

 

Minipavlova

Het maken van meringue is een van de leukste dingen om te bakken met kinderen (en heel lekker). Een kleine tip tussendoor, zorg ervoor dat er écht geen eigeel tussen de eiwitten zitten. En maak de kom en de garde die je gebruikt vet-vrij. Anders kunnen de eiwitten niet opstijven en blijf je kloppen. 

 

Natuurlijk kun je dit recept ook aanpassen op jouw favoriete smaken. Kies het fruit dat jij het lekkerst vindt!

 

Meer supertips en do’s & don’ts vind je in dit basisrecept voor meringue en pavlova. 

Dit pavlova recept is een schattig kerstdessert! Zoek je nog meer inspiratie? Hier vind je al onze favoriete kerstdesserts op een rijtje.

Mini-Pavlova's

Voor 18 stuks

Ingrediënten

 

  • 8 eiwitten
  • snuf zout
  • 500 g fijne kristalsuiker
  • 4 theelepels maïzena
  • 1 krappe theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels witte-wijnazijn
  • 7,5 dl slagroom, stijfgeklopt
  • 750 g bramen
  • 750 g frambozen
  • poedersuiker om de pavlova’s mee te bestuiven

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180˚C, gasovenstand 4.

Klop de eiwitten met het zout tot het schuim pieken vormt maar nog niet helemaal stijf is.

Doe er al kloppend geleidelijk de suiker bij en blijf kloppen tot je een kom vol satijnachtig glanzend, sneeuwwit schuim hebt. Strooi er de maizena over, doe er een paar druppels vanille-extract en de azijn bij en spatel alles goed door.

Teken op elk stuk bakpapier 6 cirkels met een doorsnede van ongeveer 10 cm (neem bijvoorbeeld een glas dat je met potlood omtrekt). Schep het schuim in de cirkels en strijk het rondom uit tot de rand van de cirkels. Maak de meringues aan de rand iets hoger, of druk gewoon met de bolle kant van een lepel een uitholling in het schuim, daar kan je dan later de slagroom en het fruit in leggen. Zet de meringues in de oven, zet de thermostaat lager, op 150˚C, gasovenstand 2, en bak het schuim 30 minuten Zet de oven uit en laat de meringues nog 30 minuten in de oven staan.

Laat ze vervolgens buiten de oven helemaal afkoelen. Ik leg ze, met bakpapier en al, op roosters.

Schep wanneer je ze wilt afmaken de room in de uitholling, strijk de room een beetje glad met de bolle kant van een lepel maar laat gerust een piekje hier en daar zitten. Leg er een voor een wat bramen en/of een paar frambozen op, zodat ze er mooi gevuld, maar niet propvol uitzien. Bestuif de pavlova’s met poedersuiker.

Wijn bij pavlova

Deze mooie pavlova’s vragen om lekkere zoete dessertwijn. Kies een mierzoete witte wijn met aroma’s die passen bij het gekozen fruit, bijvoorbeeld deze blend van Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillon van Grapdistrict. 

Nigella's beste baksels

Nigella bakt bookcover

Nigella’s mini-pavlova recept komt uit haar boek ‘Nigella Bakt’. Na zijn grote succes is er dit jaar een herdruk gekomen. Heb je hem nog niet in huis? Zet deze maar vast op je verlanglijstje. 

In dit boek gaat het niet alleen om zoet. Bakken kan in alle vormen en maten, en Nigella laat precies zien hoe het moet. Probeer bijvoorbeeld ook dit wildpastei recept!

Bekijk ‘Nigella Bakt’ hier op bol.com

Nigella Bakt

Auteur | Nigella Lawson
Uitgever | Atlas Contact
Omvang | 384 pagina’s
ISBN | 978904504332
Prijs | € 20

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini-Pavlova
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email