Pepernoten recept

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: SnacksKeuken: Hollands
Portie

1

grote kom
Bereidingstijd

30

minuten

Het is weer bijna zover: de Sint in ons land! En bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook al het lekkers… Speculaas, marsepein en PEPERNOTEN!

We zien de noten van peper natuurlijk al een tijdje in de winkel liggen en ik kon het niet laten om ze alvast te ‘testen’. Maar er gaat natuurlijk niks boven zelfgemaakte pepernoten! Het is snel en gemakkelijk te maken, en het is stiekem ook nog erg leuk om te doen!

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 100 gram koude harde boter

  • 6 el melk

  • 4 (kleine) el speculaaskruiden

  • Snuf zout

Bereiding

  • Verwarm de hete lucht oven voor op 175 graden. Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Voeg de melk en de koude boter in blokjes toe.
  • Kneed er een samenhangend deeg van. Je kan dit eventueel ook met een keukenmachine doen, maar ik doe het altijd liever met de hand.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de bakplaat. Deuk elk bolletje deeg met je vinger in. Wellicht heb je 2 bakplaten nodig, afhankelijk van de grootte van je oven.
  • Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten af in de oven tot ze mooi bruin zijn. Het kan zijn dat ze nog een heel klein beetje zacht aanvoelen, maar ze worden nog harder als ze koud worden.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten