Perzikparfait met kurkumahavermout | Recept

Twee porties van deze perzikparfait graag! Maak vooral een grote hoeveelheid van de geroosterde kurkumahavermout, deze is ook super lekker als ontbijt bij yoghurt en rood fruit, of als toetje over ijs!

perzik-parfait

Perzikparfait met kurkumahavermout

Dessert | 4 personen

Voor de kurkumahavermout

  • 50 g havermout
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl honing

Voor de perzikparfait

  • 400 ml prosecco
  • 1 tl szechuanpeperkorrels
  • 1 tl kardemompeulen, gekneusd
  • 4 perziken, gehalveerd en ontpit
  • 2 el vloeibare honing
  • 100 g verse frambozen
  • 4 el crème fraîche
  • 4 el geroosterde kurkumahavermout (zie hierboven).

Aan de slag!

Verwarm de oven voor tot 160 graden

Meng de havermout met de kurkuma in een mengkom. Verhit een koekenpan, voeg de kokosolie en de honing toe en laat vloeibaar worden. Voeg toe aan de havermout en roer goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de havermout erover. Bak 30 minuten in de oven, tot de havermout goudbruin en krokant is. Laat afkoelen.

Breng de prosecco met de peperkorrels en de kardemompeulen aan de kook, zet het vuur laag en leg de perziken met de snijkant naar beneden in de pan. Laat 30 minuten zachtjes koken, haal de pan van het vuur en laat met een deksel op de pan afkoelen.

Verhit daarna een grillpan en leg de perziken met de snijkant naar beneden in de hete grillpan. Besprenkel met honing zodat ze nog beter karameliseren. Draai de perziken na een paar minuten om als ze mooi goudbruin zijn en gril de onderkant ongeveer 1 minuut.

Snij de gegrilde perziken in plakjes en verdeel ze over vier schaaltjes. Voeg aan elk schaaltje verse frambozen en een lepel crème fraîche toe. Bestrooi met wat kurkumahavermout en serveer!

Wijntip

Super fijne dessertwijn van muskaatdruiven uit Spanje, Navarra. Gemaakt van laat geoogste druiven en vervolgens 5 maanden gerijpt in houten vaten.

Boter, Botten, Zout




Deze recepten komen uit het kookboek Boter Botten Zout, de 3 basiselementen om uitgebreid mee te koken. Nicole Pisani bespreekt in dit boek verschillende kooktechnieken waarvan je versteld zult staan hoe eenvoudig deze eigenlijk zijn.

Het hoofdstuk Dessert & Gebak draagt zij op aan haar zus Thea. Toen zij besloten om op jonge leeftijd een restaurant te beginnen bakte Thea en deed Nicole de rest. Dit had als gevolg dat Nicole bijna nooit meer bakte en erg lui werd.

Met onder andere dit recept beseft Nicole dat we allemaal onze innerlijke luilak moeten overwinnen.

Een feestje op tafel? Maak voorafgaand deze ossenstaart als hoofdgerecht.  

Auteur | Nicole Pisani
Uitgever | Good Cook B.V.
Foto’s | Regula Ysewijn
ISBN | 9789461431882
Prijs | €24,95
Bekijk het boek hier op bol.com

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag