Kleine dikke piepkuikens met harissa

Het recept voor piepkuikens met harissa komt uit het boek van Ella Risbridger. Midnight Chicken is een heel mooi en verdrietig boek tegelijk, vol troostende recepten.

Precies de gerechten waar je nu zin in hebt, zeg maar. Een beetje in de stijl van Yvette van Boven, inclusief zelfgemaakte tekeningen. 

piepkuiken

Van diep dal tot Midnight Chicken

Toen Ella Risbridger 21 jaar was, ging ze door een moeilijke periode waarin het leven haar iets teveel werd. Door te koken voor zichzelf en de mensen om haar heen, kroop ze uit dit dal. De recepten zijn gebundeld in een prachtig boek ‘Midnight Chicken’.  

Neem de tijd om lekker te koken, pak een goed glas wijn erbij en geniet met de mensen die je liefhebt, is het advies van Ella. We mogen dit fantastische recept voor malse piepkuiken, gemarineerd in harissa, met je delen!

Recept | Piepkuiken met harissa

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 2 el harissapasta
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl geraspte gember 
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 tl sumak
  • 1 tl witte peper
  • 2 piepkuikens van 450 gr per stuk
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el venkelzaad
  • grof zeezout
  • gebakken zoete aardappel of ene salade, voor erbij

Neem de tijd en kook er op los!

“Deze zijn niet moeilijk te maken, maar piepkuikens vinden is nogal een gedoe op een doordeweekse avond. Je eet ze meestal niet zomaar, daarom staat dit gerecht hier.

Het is ook belangrijk dat je hem bedekt met een dikke laag harissa, olijfolie, sesamzaad en zeezout en daarna braadt tot het vel krokant en fragiel is, en het vlees zo mals dat het van de kleine botjes valt.” 

Stap 1. 

Meng de harissa, olijfolie, gember, knoflook, citroen, sumak en witte peper in een jampot met deksel. Schud het mengsel flink (of roer stevig met een vork). 

Stap 2. 

Doe de piepkuikens in een grote kom en schenk de inhoud van de jampot erover. Wrijf de dressing goed in alle hoekjes. Dek de piepkuikens losjes af met plasticfolie en laat ze een uur staan (je kunt deze stap overslaan als je haast hebt). 

piepkuiken met harissa

Stap 3. 

Verhit de oven tot 200ºC. Als je de gebakken zoete aardappels maakt, en dat raad ik aan, leg je de piepkuikens daarbovenop. Leg ze anders gewoon in een braadslee. 

Stap 4. 

Bestrooi de piepkuikens met het sesamzaad, venkelzaad en zout. Braad ze 40 minuten tot er helder vocht uit komt als je een mespunt in het dikste deel van de poot steekt. 

Serveer ze direct, met de gebakken zoete aardappels of een frisse salade: rucola en basilicum met bittere witlof of partjes venkel.

ella risbridger

Midnight Chicken

 
  • Auteur | Ella Risbridger
  • ISBN | 9789059561359
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers
  • Prijs | € 29,99
Summary
recipe image
Recipe Name
Kleine dikke piepkuikens met harissa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag