Jarenlang werkte ik fulltime in de testkeuken van Bon Appétit en ik hoorde veel culinaire redacteuren over uiteenlopende zaken. Toch was er een algemene consensus over een vaststaande overtuiging: er bestaat geen fijner hors-d’oeuvre dan pigs in a blanket.
De pigs in a blanket zijn niet alleen ongelooflijk goed om te snacken, maar ik vind het ook leuk dat dit gerecht in feite bestaat uit hotdogs gebakken in hun broodjes. Ze zijn in stukken gesneden en geserveerd met een door elkaar geroerde romige mosterddip.
Waarom geen pigs in a blanket bakken met bladerdeeg?
Ik verving om mijn beste versie van dit klassieke hapje te creëren het gebruikelijke bladerdeeg door brioche (als geste naar een andere favoriet van mij, het Franse gerecht saucisson en brioche (worst in een brioche). De hapjes zijn nog steeds boterachtig en rijk zoals de klassieke pigs in a blanket. Waar het gangbare bladerdeeg dat de worstjes omhult de neiging heeft om op sommige plekken ongaar te zijn na het bakken, wordt de gegiste brioche geheel gaar.
Banketbakker van Claire Saffitz
Claire Saffitz herken je waarschijnlijk al van Bon Apétit op Youtube. Daar wordt ze niet voor niets 'Dessert Person' genoemd! Claire maakt de mooiste creaties en weet je in detail te vertellen hoe je de lekkerste baksels maakt. Banketbakker is haar nieuwste kookboek waarin ze haar lekkerste geheimen heeft gestopt.
In Banketbakker deelt Claire eigen recepten (ook mooie variaties op klassiekers) en komen veel technieken aan bod. Een echt must voor alle bakkers! Deze pigs in a blanket waren daar alvast een voorproefje van.
Ben je nieuwsgierig naar meer? Probeer Claire's recept voor deze tomatenplaattaart met feta of zie hier haar recept voor banketbakkersroom. Ook uit Banketbakker.
Banketbakker
- auteur Claire Saffitz
- uitgever Good Cook
- ISBN 9789461432599
- Prijs € 35,-
- Omvang 368 pagina's
Koop Banketbakker hier op Bol.com.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak