Heerlijk, zelfgemaakte pitabroodjes. Je weet wel, zo’n pita waar je bijna je mond aan brand en met slierten gesmolten kaas wanneer je een hap neemt. En dan niet alleen na een avondje flink stappen. Ik kan daar mee ontbijten.
Zin gekregen om pita’s te maken? Lees snel verder voor het recept!
3x de lekkerste gevulde pitabroodjes
Een simpele pita met kaas is heerlijk, maar er zijn nog meer combinaties die ik lekker vind. Ik heb mijn top 3 op een rijtje gezet!
- Pita gyros: met dit recept voor kipgyros zit je sowieso goed, lekker voor op een luie zondag of als gezellige snack op een nazomermiddag.
- Pizza pita: de platte vorm van het pitabroodje maken ‘m perfect om een minipizza van te maken! Doe er wat tomatensaus of tomatenpuree op en beleg als een pizza. Ik doe er vaak mozzarella, gegrilde groenten en wat tomaatjes op. 5 minuten in de oven, garneren met wat rucola en klaar!
- Vegetarische pita met falafel: deze gezonde variant met falafel is heerlijk met knoflooksaus, gegrilde aubergine en wat verse ijsbergsla. Ook gegrilde aardappel en pompoen van de grill passen hier perfect bij.
Greek van George Calombaris
Greek staat vol met verfrissende Griekse recepten, zowel traditioneel als met een moderne twist. George Calombaris heeft meerdere restaurants én hij zit in de jury van de populaire serie ‘Masterchef Australië’.
Van gezellige snacks tot verrassende desserts en de recepten van zijn moeder, in Greek vind je het allemaal. Er staan trouwens ook lekkere cocktailrecepten in. Lekker fris voor naast de souvlaki.
Greek
Auteur | George Calombaris
Uitgever | Good Cook
Omvang | 310 pagina's
ISBN | 9789461431479
Prijs | 29,95
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten