Deze pittige pesto met gember en bieslook contrasteert mooi met de vette makreel. Je kun hem ook gebruiken bij andere soorten vette vis, mengen door gekookt graan of er buikspek mee insmeren.

Poké makreel met gemberwortel + bieslookpesto

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Hawaiiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minuten

Ingrediënten

  • Ingemaakte radijsjes
  • 60 ml  rijstazijn

  • 2 el suiker

  • een mespunt zeezoutvlokken

  • 1 bosje radijsjes, steeltjes en loof verwijderd, in dunne plakjes

  • Basis
  • 240 gr bruine kortkorrelrijst

  • Pesto
  • 4 el verse gemberwortel, fijngestampt

  • 2 el rijstazijn

  • 3 el mirin

  • 4 el verse bieslook, in fijne ringetjes

  • 10 gr verse koriander, fijngehakt

  • een mespunt zeezoutvlokken

  • Poke
  • 4 verse makreelfilets, doormidden gesneden om de graat te verwijderen

  • 2 tl sesamolie

LEt's Poke

  • Maak eerst het zuur. Meng rijstazijn, suiker en zoutvlokken door elkaar en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de radijs toe en zet minimaal 30 minuten in de koelkast weg.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Maak de pesto: laat de gemberwortel met de rijstazijn en mirin in een steelpan 25 tot 30 minuten koken op laag vuur (tot de vloeistof bijna is verdampt) en laat afkoelen.
  • Roer de bieslook en koriander erdoor en breng op smaak met zout.
  • Leg de makreel op het werkblad, verwijder voorzichtig het dunne taaie membraan en snijd de vis in blokjes van 1. cm. Meng door de sesamolie.
  • Schep de afgekoelde rijst in kommen en verdeel de makreel, pesto en ingemaakte radijs erover. Je kunt de poké pimpen met korianderkiemen en ingemaakte komkommer en garneren met een eetbare bloem.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Aloha! Een boek vol poke!

Poke kookboek

Auteur | Celia Farrar Guy Jackson
Uitgever | Good Cook
Technische gegevens
Omvang: 144 pagina’s
ISBN 978 9461 431 684
Prijs: € 14,95

Dit recept komt uit Poke – Hawaïaanse salades. Een prachtig kookboekje vol met verse vis, prachtige foto’s en fijne snelle en gezonde recepten. De schrijvers zijn Celia Farrar en Guy Jackson, eigenaren van het eerste pokérestaurant van Londen Eat Poké.

Je koopt Poke | Hawaïaanse Salades hier.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak

🍉 Ingredienten