Pompoensoep, ja, die kennen we nu wel. Met pompoen kan je zo veel meer, dit pompoencurry recept is daar een heel goed voorbeeld van!
Wanneer je pompoen op de juiste manier bereidt, heeft het een botermalse structuur zonder dat het waterig aanvoelt. En wat is de juiste manier? Eerst roosteren in de oven en dan verwerken in een recept.
Deze pompoencurry is smaakvol en gezond. Gember, knoflook en garam masala zijn de smaakmakers voor dit gerecht. De pompoen, zoete aardappel en linzen zorgen voor een voedzame basis. Voor mij is dit een "go to" recept wanneer ik gemakkelijk een heerlijke curry op tafel wil zetten.
Oranje hokkaido pompoen
De Hokkaido heeft misschien een moeilijke naam maar is juist een hele makkelijke pompoen. De schil is zacht en daardoor heel goed eetbaar. Niet moeilijk doen met schillen dus. Van alle pompoen soorten is de Hokkaido pompoen een van de kleinere. Dit zorgt voor een steviger vruchtvlees en een intensere smaak. Het is een mild zoete smaak, maar met een nootachtig accent. Dat maakt hem uitermate geschikt in dit pompoencurry recept!