Er zijn eigenlijk maar twee dingen nodig voor een goede risotto. Geduld en een beetje liefde. En geef toe, er is weinig meer sereen dan rijst roeren, naar je favoriete muziek luisteren en genieten van de heerlijke geuren die vrijkomen. Toch?
En ja, een goed recept is daarbij ook handig! Met deze pompoenrisotto in vijf stappen wordt jouw risotto een gegarandeerd succes.
We gebruiken voor dit recept twee soorten pompoen, de flespompoen en de muskaatpompoen. Door ze te bakken in de oven komen de smaken beter vrij dan wanneer je de pompoen kookt. Je kunt natuurlijk ook andere soorten pompoen gebruiken.
Pompoen over? Maak pompoensoep!
Roeren, roeren, roeren.
Een belangrijke reden voor het constant roeren in de risotto is dat het zetmeel uit de korrel vrijkomt. Door te roeren, beschadig je de korrel heel licht zodat het zetmeel loslaat. En dat zetmeel zorgt voor dat heerlijke romige in de risotto.
Ook zorg je ervoor dat de rijst niet aanbrandt. Je voegt tenslotte maar kleine beetjes vocht toe elke keer, dus houd het goed in de gaten!