Dit recept voor pompoensoep met Hollandse garnalen is een luxe variatie op pompoensoep. Goed voorgerecht om te serveren aan je gasten als je een etentje verzorgd, tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld.

Hoe maak je pompoensoep met Hollandse garnalen? Dat lees je in dit recept!

Kijk ook hier het basis pompoensoep recept, of check onze verzameling heerlijke vis recepten!

Pompoensoep met Hollandse garnalen

3 from 10 votes
Course: VoorgerechtCuisine: Hollands
Portie

4-6

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 700 gr 700 pompoenvruchtvlees (zonder schil)

  • 1 1 ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 4-5 cm 4-5 gemberwortel

  • 1 tl 1 fijn geraspte gember

  • 400 ml 400 schaaldierenbouillon

  • 1 1 rode peper

  • 100 ml 100 crème fraîche

  • 100 gr 100 gepelde Hollandse garnalen

  • 1 el 1 pompoenpitten

  • 600 ml 600 water

Bereiding

  • Snijd de pompoen in grove blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd hem in plakjes.
  • Schenk de schaaldierenbouillon met 600 ml water in een pan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en gemberplakjes toe en breng aan de kook.
  • Doe het pepertje erbij en draai het vuur lager. Laat afgedekt sudderen tot de pompoen goed gaar is.
  • Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan. 
  • Vis het pepertje uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper
  • Meng de geraspte gember met de crème fraîche. Verdeel de garnalen over vier diepe borden en lepel de soep erover. Schep de gemberroom op de soep en bestrooi met de pompoenpitten.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Bouillon als basis voor mooie gerechten

De Engelse chef Jean Beddington leerde koken in Japan, maar vertrok daarna naar Amsterdam.  Ze heeft altijd gekookt op hoog niveau en ontwikkeld nu producten en recepten.

Al van jongs af aan kreeg Jean mee, dat een mooie zelfgemaakte bouillon een goede basis is voor de lekkerste gerechten. Als je teruggaat naar de basis van het koken, kom je al snel bij bouillon terecht. In haar nieuwste boek worden de geheimen achter de perfecte bouillon onthult!

  • Auteur | Jean Beddington
  • ISBN | 9789045219431
  • Uitgever | Karakter Uitgevers 
  • Prijs | €29,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten