Volmaakte smaakcombinatie, pompoensoep met Hollandse garnalen! [recept]

Tessa Schippers
Tessa Schippers

Wie vaak kookt weet hoe belangrijk een goede bouillon is. De kwaliteit van elke risotto, saus of soep valt of staat bij het gebruik van een mooie zelfgemaakte bouillon. 

Natuurlijk heb je niet altijd zin of tijd om zelf een bouillon te maken en zijn er tegenwoordig ook hele mooie te koop. Maar voor dit recept is het absoluut de moeite waard om eens zelf je bouillon te trekken, van de schillen van de Hollandsche garnalen.

[Kijk ook hier voor onze andere pompoensoep recepten.]

© Copyright José van Riele

Bouillon als basis voor mooie gerechten

De Engelse chef Jean Beddington leerde koken in Japan, maar vertrok daarna naar Amsterdam.  Ze heeft altijd gekookt op hoog niveau en ontwikkeld nu producten en recepten.

Al van jongs af aan kreeg Jean mee, dat een mooie zelfgemaakte bouillon een goede basis is voor de lekkerste gerechten. Als je teruggaat naar de basis van het koken, kom je al snel bij bouillon terecht. In haar nieuwste boek worden de geheimen achter de perfecte bouillon onthult!

Recept | Pompoensoep met Hollandse garnalen

Voorgerecht | 4 - 6 personen
Ingrediënten
  • 700 gr pompoenvruchtvlees (zonder schil)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4-5 cm gemberwortel
  • 1 theelepel fijngeraspte gember
  • 400 ml schaaldierenbouillon
  • 1 rode peper
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 gr gepelde Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • Extra nodig: staafmixer 

Aan de slag!

Stap 1. 

Snijd de pompoen in grove blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd hem in plakjes.

Stap 2. 

Schenk de schaaldierenbouillon met 600 ml water in een pan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en gemberplakjes toe en breng aan de kook.

Stap 3. 

Doe het pepertje erbij en draai het vuur lager. Laat afgedekt sudderen tot de pompoen goed gaar is.

Dit recept gaat verder onder de foto. 

pompoensoep

Stap 4. 

Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan. 

Stap 5. 

Vis het pepertje uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper

Stap 6. 

Meng de geraspte gember met de crème fraîche. Verdeel de garnalen over vier diepe borden en lepel de soep erover. Schep de gemberroom op de soep en bestrooi met de pompoenpitten.

Bouillon: Naar soep, saus en gerecht

 
  • Auteur | Jean Beddington
  • ISBN | 9789045219431
  • Uitgever | Karakter Uitgevers 
  • Prijs | €29,99
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!