Maak je thuis-bioscoop helemaal af door zelf popcorn te maken. Netflix open, sfeerlicht aan, snackie erbij en gaan!

Zoute popcorn

0 from 0 votes
Course: SnacksCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

80

gram
Bereidingstijd

10

minutes

Zelf popcorn maken is zo klaar en zoveel beter dan de popcorn uit een pakje. Door de boter aan het begin van het proces te gebruiken, blijft de popcorn knapperig en kun je de hele film lang genieten.

Ingrediënten

  • 60 ml neutraal smakende olie, zoals koolzaadolie, zonnebloemolie of druivenpitolie

  • 4 el boter

  • 60 gram popcorn maïskorrels

  • zeezout

  • 1 tl kurkuma, gemalen (optioneel)

  • 15 gram edelgistvlokken

  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm 60 ml neutraal smakende olie in een grote pan op matig vuur tot hij begint te glinsteren.
  • Voeg 4 eetlepels boter, 60 gram maïskorrels, 11⁄2 thee- lepel zeezout en 1 theelepel kurkuma1 (bij gebruik) toe en zwenk met de pan om de maïskorrels gelijkmatig te bedekken met de olie en boter, terwijl de boter smelt.
  • Leg, zodra de boter is gesmolten, een goed passende deksel op de pan. Verwarm de olie, schudt af en toe met de pan, terwijl het deksel op de pan blijft, tot na 5 tot 6 minuten er pauzes van 3 seconden zijn tussen het ploffen van de maïskorrels. Haal de pan van het vuur, leg het deksel op een kiertje, zodat er damp kan ontsnappen. Laat de pan 1 minuut staan met het deksel op een kiertje tot de achterblijvers klaar zijn met ploffen.
  • Schep de zelfgemaakte popcorn in een grote kom (de kom moet behoorlijk groter zijn dan het volume van de geplofte popcorn, zodat je er goed bij kunt om de aanvullende smaakmakers erdoor te husselen.
  • Strooi 15 gram edelgistvlokken over de popcorn, breng de popcorn op smaak met heel veel zwarte peper en hussel en roer tot alle popcorn goed bedekt is. Laat de popcorn afkoelen tot kamertemperatuur, voordat je hem serveert. Proef of de popcorn op smaak is en pas indien nodig aan.

Tips

  • Eet je vegan? Gebruik dan plantaardige boter.
  • Edelgistvlokken vind je in de supermarkt in het vegan vak. Ze zitten vol plantaardige eiwitten en zijn een goede toevoeging aan een vegan dieet.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Kook dit boek van Molly Baz

In toffe kookboek Kook dit Boek staan recepten van voor-, tot nagerechten en borrelhapjes tot aan gebakjes. Zet met behulp van dit receptenboek indrukwekkende gerechten neer op een makkelijke manier. Beginnende thuis-chefs kunnen hier veel van leren, maar ook voor de ervaren kokers is dit receptenboek van Molly Baz een echte aanrader.

Het boek leert je ongemerkt nieuwe kooktechnieken en smaakcombinaties wat het een echt ideaal cadeau voor nieuwe koks maakt. De recepten zijn niet moeilijk en leuk om te maken, ingrediënten makkelijk te vinden en de smaken zijn spot on.

Kook dit Boek Receptenboek

Kook dit boek

  • Auteur | Molly Baz
  • Fotografie | PEDEN + MUNK
  • Uitgever | Good Cook B.V.
  • Omvang | 304 pagina's
  • ISBN | 9789461432667
  • Prijs | €35,-

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten