Met deze zomerse ijsjes – mét tic – maak je de blits op elke poolparty. We delen drie ijsjes uit De Poptailbar met je. 

POPTAILS

5 van 1 Beoordeling
Gerecht: NagerechtKeuken: Amerikaans
Portie

8

Personen
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • POPTAIL 1| VLIERBLOESEM-ROSÉ SPRITZ VOOR 8 IJSJES
    – Elegant, fleurig en sprankelend
  • 100 ml vlierbloesemlikeur

  • 150 ml rosé

  • 60 gr  lichte agavesiroop

  • 250 ml bruiswater

  • 8 aardbeien, kroontjes verwijderd en in drie partjes gesneden

  • Digitale weegschaal

  • Maatbeker

  • 8 ijslollyvormpjes & stokjes

  • POPTAIL 2 |DIRTY MANGO LASSI VOOR 8 IJSJES
    – ‘Dirty’ omdat er alcohol in zit, maar door het gebruik van de hele mango’s, gemengd met de kardemom en rum, ook smerig lekker.
  • 3 mango’s, geschild, ontpit en in blokjes

  • 1 tl kardemompoeder

  • 300 gr Griekse yoghurt

  • 100 gr donkere agavesiroop

  • 100 ml donkere rum

  • Rasp en sap van 2 biologische limoenen

  • Blender

  • Maatbeker

  • 8 plastic lepels

  • Grote siliconenvorm voor ijsblokjes

  • POPTAIL 3 | GIN & TONIC MET BLOEMEN VOOR 6 IJSJES
     – Geef de klassieke G&T iets extra’s met verse bloemen 
  • 100 ml gin

  • 500 ml tonic

  • 40 ml oranjebloesemwater

  • 50 gr eetbare bloemen

  • 1/2 sinaasappel, in dunne partjes

  • Digitale weegschaal

  • Maatbeker

  • 6 kleine broodvormpjes

  • 6 plastic lepels

Bereiding

  • POPTAIL 1| VLIERBLOESEM-ROSÉ SPRITZ
  • Meng vlierbloesemlikeur, rosé, agavesiroop en water in een maatbeker
  • Verdeel over de vormpjes en doe drie partjes aardbei in elk vormpje. Dek af en steek de stokjes in de sleufjes
  • Zet 12 tot 14 uur in de diepvries tot de poptails hard zijn.
  • POPTAIL 2 |DIRTY MANGO LASSI
  • Pureer de mango’s met de kardemom, Griekse yoghurt, agavesiroop, rum, limoenrasp en –sap in de keukenmachine of blender.
  • Verdeel het mangomengsel over de vormpjes en zet 1 uur in de diepvries. 
  • Haal uit de vriezer en duw de lepels in het midden van elke vorm. Zet nog eens 12 tot 14 uur in de diepvries.
  • POPTAIL 3 | GIN & TONIC MET BLOEMEN
  • Meng gin, tonic en oranjebloesemwater in een maatbeker. Verdeel de cocktail over de vormpjes.
  • Zet 30 minuten in de diepvries
  • duw de eetbare bloemen en sinaasappelpartjes erbij en zet nog eens 12 tot 14 uur in de diepvries, tot de poptails hard zijn.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Boek de poptailbar

Auteur Kathy Kordalis
Uitgever Good Cook
Technische gegevens
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: 9789461431660
Prijs: € 12,50

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •