Met deze zomerse ijsjes – mét tic – maak je de blits op elke poolparty. We delen drie ijsjes uit De Poptailbar met je.
Poptails
8
Personen30
minutesIngrediënten
- POPTAIL 1| VLIERBLOESEM-ROSÉ SPRITZ VOOR 8 IJSJES
– Elegant, fleurig en sprankelend 100 ml 100 vlierbloesemlikeur
150 ml 150 rosé
60 gr 60 lichte agavesiroop
250 ml 250 bruiswater
8 8 aardbeien, kroontjes verwijderd en in drie partjes gesneden
Digitale weegschaal
Maatbeker
8 8 ijslollyvormpjes & stokjes
- POPTAIL 2 |DIRTY MANGO LASSI VOOR 8 IJSJES
– ‘Dirty’ omdat er alcohol in zit, maar door het gebruik van de hele mango’s, gemengd met de kardemom en rum, ook smerig lekker. 3 3 mango’s, geschild, ontpit en in blokjes
1 tl 1 kardemompoeder
100 gr 100 donkere agavesiroop
100 ml 100 donkere rum
Rasp en sap van 2 biologische limoenen
Blender
Maatbeker
8 8 plastic lepels
Grote siliconenvorm voor ijsblokjes
- POPTAIL 3 | GIN & TONIC MET BLOEMEN VOOR 6 IJSJES
– Geef de klassieke G&T iets extra’s met verse bloemen 100 ml 100 gin
500 ml 500 tonic
40 ml 40 oranjebloesemwater
50 gr 50 eetbare bloemen
1/2 1/2 sinaasappel, in dunne partjes
Digitale weegschaal
Maatbeker
6 6 kleine broodvormpjes
6 6 plastic lepels
Bereiding
- POPTAIL 1| VLIERBLOESEM-ROSÉ SPRITZ
- Meng vlierbloesemlikeur, rosé, agavesiroop en water in een maatbeker
- Verdeel over de vormpjes en doe drie partjes aardbei in elk vormpje. Dek af en steek de stokjes in de sleufjes
- Zet 12 tot 14 uur in de diepvries tot de poptails hard zijn.
- POPTAIL 2 |DIRTY MANGO LASSI
- Pureer de mango’s met de kardemom, Griekse yoghurt, agavesiroop, rum, limoenrasp en –sap in de keukenmachine of blender.
- Verdeel het mangomengsel over de vormpjes en zet 1 uur in de diepvries.
- Haal uit de vriezer en duw de lepels in het midden van elke vorm. Zet nog eens 12 tot 14 uur in de diepvries.
- POPTAIL 3 | GIN & TONIC MET BLOEMEN
- Meng gin, tonic en oranjebloesemwater in een maatbeker. Verdeel de cocktail over de vormpjes.
- Zet 30 minuten in de diepvries
- duw de eetbare bloemen en sinaasappelpartjes erbij en zet nog eens 12 tot 14 uur in de diepvries, tot de poptails hard zijn.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.
Auteur Kathy Kordalis
Uitgever Good Cook
Technische gegevens
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: 9789461431660
Prijs: € 12,50