Maak zelf de lekkerste poptails | 3 x IJsjes mét tic 🍸

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Met deze zomerse ijsjes – mét tic – maak je de blits op elke poolparty. We delen drie ijsjes uit De Poptailbar met je. 

poptail

POPTAIL 1| VLIERBLOESEM-ROSÉ SPRITZ

Voor 8 ijsjes  – Elegant, fleurig en sprankelendimg alt=

  • 100 ml vlierbloesemlikeur
  • 150 ml rosé
  • 60 g lichte agavesiroop
  • 250 ml bruiswater
  • 8 aardbeien, kroontjes verwijderd en in drie partjes gesneden

Benodigheden

  • Digitale weegschaal
  • Maatbeker
  • 8 ijslollyvormpjes & stokjes

Bereiding

Meng vlierbloesemlikeur, rosé, agavesiroop en water in een maatbeker. Verdeel over de vormpjes en doe drie partjes aardbei in elk vormpje. Dek af en steek de stokjes in de sleufjes. Zet 12 tot 14 uur in de diepvries tot de poptails hard zijn.

poptail

POPTAIL 2 |DIRTY MANGO LASSI

Voor 8 ijsjes img alt= – ‘Dirty’ omdat er alcohol in zit, maar door het gebruik van de hele mango’s, gemengd met de kardemom en rum, ook smerig lekker.

  • 3 mango’s, geschild, ontpit en in blokjes
  • 1 tl kardemompoeder
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 100 g donkere agavesiroop
  • 100 ml donkere rum
  • Rasp en sap van 2 biologische limoenen

Benodigheden

  • Blender
  • Maatbeker
  • 8 plastic
  • Lepels
  • Grote siliconenvorm voor ijsblokjes

Bereiding

Pureer de mango’s met de kardemom, Griekse yoghurt, agavesiroop, rum, limoenrasp en –sap in de keukenmachine of blender. Verdeel het mangomengsel over de vormpjes en zet 1 uur in de diepvries. Haal uit de vriezer en duw de lepels in het midden van elke vorm. Zet nog eens 12 tot 14 uur in de diepvries.

poptail

POPTAIL 3 | GIN & TONIC MET BLOEMEN

Voor 6 ijsjes  – Geef de klassieke G&T iets extra’s met verse bloemen img alt=

  • 100 ml gin
  • 500 ml tonic
  • 40 ml oranjebloesemwater
  • 50 g eetbare bloemen
  • ½ sinaasappel, in dunne partjes

Benodigdheden

  • Digitale weegschaal
  • Maatbeker
  • 6 kleine broodvormpjes
  • 6 plastic lepels

Bereiding

Meng gin, tonic en oranjebloesemwater in een maatbeker. Verdeel de cocktail over de vormpjes. Zet 30 minuten in de diepvries, duw de eetbare bloemen en sinaasappelpartjes erbij en zet nog eens 12 tot 14 uur in de diepvries, tot de poptails hard zijn.

Dit wordt de zomer van je leven!

Negentig frozen cocktails in de kleine boekje vol zomers plezier. Van romige white Russians, tot spannende daiquiri met aardbeien.

Auteur Kathy KordalisUitgever Good CookTechnische gegevensOmvang: 128 pagina’sISBN: 9789461431660Prijs: € 12,50

Je koopt De Poptailbar hier. 
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?