Porchetta is een belachelijk lekkere en feestelijke klassieker. Een heerlijk winters gerecht wat niet misstaat op bijvoorbeeld je kerstdiner of verjaardag. Je moet misschien wel wat moeite doen om de ingrediënten te verzamelen. En het recept lijkt een hoop gedoe, maar dat valt echt reuze mee, de oven doet voornamelijk het werk.
Het is een spectaculair mooi gerecht om op te dienen – en je kunt het goed voorbereiden – en de smaken zul je voorlopig niet vergeten. Kortom, snel naar de slager, want je gaat porchetta maken!
Wijn bij porchetta
Pinot Noir is een goed verkrijgbare, klassieke druivensoort die goed combineert met varkensvlees, de sinaasappel en de kruiden.
Wanneer je in het Italiaanse thema wilt uitmelken is een goede Chianti van Sangiovese ook heerlijk.
Wanneer je bijgerechten wat frisser zijn, of je de porchetta koud serveert, is witte wijn ook absoluut geen verkeerde keuze. Italiaanse Vermentino – in de Provence rolle genoemd – zijn uit beide gebieden prachtige keuzes die de sinaasappel naar voren zullen halen.
'Provence' van Alex Jackson
Chef Alex Jackson woonde in de Provence, waar hij de prachtige Zuid-Franse keuken heeft leren kennen. In zijn boek ‘Provence’ geeft hij je al zijn mooie recepten uit die tijd! Zijn recept is een variatie op de traditionele porchetta receptuur en komt uit Nice.
Dit boek is heerlijk genieten met tal van dit soort recepten! Nieuwsgierig?
Provence
- Auteur | Alex Jackson
- Uitgever | Good Cook B.V.
- Omvang | 256 pagina’s
- ISBN | 9789461432186
- Prijs | € 25,95
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten