Het huidige imago van de prei is een beetje saai. In gerechten krijgt het vaak een bijrol en vind je het terug in voorgesneden zakken groente. Tijd voor een imago upgrade van dit oer-Hollandse pareltje! In dit preisoep recept is ze de onbetwiste hoofdrolspeler en smaakmaker.
Deze variant maak je met kokosmelk, kerrie en maïs. De gefrituurde prei en de maïs zorgen voor een lekkere bite in de soep, een soort croutons dus. En nee, je hebt geen frituurpan nodig voor het frituren. Dit doe je in een laagje zonnebloem olie, super makkelijk!
Bij deze romige preisoep serveer je een zelfgemaakt naanbrood met knoflook en koriander. De basis voor dit brood bestaat slechts uit twee ingrediënten, yoghurt & zelfrijzend bakmeel. Je bakt het in de grillpan. Benieuwd naar het hele recept? Lees snel verder!
Welke kruiden bij preisoep?
Preisoep kun je maken met veel verschillende kruiden. Daarom vind je prei ook terug in diverse keukens zoals de Franse, de Chinese of de Italiaanse keuken. De kerrie en kurkuma in deze preisoep zorgen voor warmte en kleur als tegenhanger van de frisse prei.
Genoeg redenen dus om meer met prei te koken. Prei is lokaal, bijna het hele jaar door verkrijgbaar en goedkoop. Als familie van de ui kun je er alle kanten mee op. Bakken, stomen, grillen en zelfs frituren. En hadden we al gezegd dat prei boordevol vitaminen zit?
Ben je geïnspireerd en wil je meer met prei maken? Kijk dan op de prei-recepten pagina!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak