Maak zelf amazing pulled chicken [RECEPT]

David
David

Pulled chicken, wat is dat toch lekker. Je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er zijn. Heerlijk gekruide malse kip op een broodje, met een klein beetje ketchup en een plakje augurk, heerlijk!

Pulled chicken is heel eenvoudig om te maken. Voor dit recept gebruiken we een dutch oven, maar in de variatietips geven we nog een makkelijke alternatieve bereidingswijze. 

Fan van deze bereidingswijze? Probeer dan ook eens dit recept voor pulled pork! 

Heb je zin gekregen om pulled chicken te maken? Laten we snel beginnen!

pulled chicken

Recept | Pulled chicken

Hoofdgerecht | 5 personen
Ingrediënten
  • Scheutje olie
  • 1,5 kg ontbeende kippendijen (de vetrandjes NIET verwijderen)
  • BBQ kruiden
  • 1 liter BBQ saus
  • 2 uien (in ringen gesneden)
  • 10 plakjes spek

Zo maak je pulled chicken

Stap 1

Meng de BBQ kruiden met de ontbeende kippendijen in de BBQ kruiden. Laat ze een paar uurtjes lekker marineren. Ondertussen steek je ongeveer 25-30 briketten aan en zorg je ervoor dat ze goed heet zijn.

Stap 2

Leg een laagje olie op de boden van een dutch oven of een braadpan met een deksel met opstaande rand. Bedek de bodem van de pan met de helft van de plakjes spek. Hierop leg je een laagje kippendijen. Hierop de uienringen. Hierna begin je weer opnieuw met het het spek, enz. Als laatste giet je de BBQ saus erover.

Stap 3

Doe het deksel op en pan en zet hem vlak boven 2/3 van de gloeiende briketten. De rest ervan leg je op het deksel van de dutch oven.

Stap 4

Na een halfuurtje moet je even checken of het vlees niet aan de bodem blijft plakken. Doe het deksel terug en laat het nog eens een uur tot 75 minuten sudderen.

Stap 5

Schep het vet van de bovenkant af. Test met een vork of het vlees al mooi uit elkaar valt. Zo niet, dan geef je het nog een halfuurtje.

Stap 6

Trek met een vork het vlees uit elkaar. Eventueel kun je de pulled chicken op smaak brengen met peper en zout.

Variatietips

  • Je kunt de pulled chicken ook in de oven bereiden. Zet de braadpan in een oven van 120 graden celsius en laat het ongeveer 6 uur sudderen.
  • Heb je een slowcooker? Te gek. Houd het dit recept aan en kook de kip op 85 graden en in 4 uurtjes hierin gaar. 
  • Pulled chicken is natuurlijk het lekkerst op een broodje met een paar stukjes frisse augurk. Voor lekkere hamburgerbroodjes moet je hier even kijken.
  • Houd je van lekker pittig? Laat dan 1 of meer rode chilipepers meekoken met de kippendijen.
  • Heb je geen zin in de die sterke smaak van BBQ saus? Met een beetje bouillon en verse tijm, rozemarijn en knoflook maak je heerlijke provençaalse pulled chicken.
  • Met de kruiding van de kip kun je natuurlijk ook eindeloos combineren. Wrijf de dijen in met Chinese vijf kruidenpoeder of grove mosterd. Uiteraard moet je BBQ saus dan wel vervangen door een andere vloeistof, zoals bouillon.
Geef je mening!
recipe image
Recept
Maak zelf amazing pulled chicken [RECEPT]
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?