Pulled chicken, wat is dat toch lekker. Je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er zijn. Heerlijk gekruide malse kip op een broodje, met een klein beetje ketchup en een plakje augurk, heerlijk!

Pulled chicken

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Amerikaans
Portie

5

Personen
Bereidingstijd

2

hours 

30

minutes

Pulled chicken is heel eenvoudig om te maken. Voor dit recept gebruiken we een dutch oven, maar in de variatietips geven we nog een makkelijke alternatieve bereidingswijze. 

Fan van deze bereidingswijze? Probeer dan ook eens dit recept voor pulled pork! Heb je zin gekregen om pulled chicken te maken? Laten we snel beginnen!

Ingrediënten

  • Scheutje olie

  • 1,5 kg 1,5  ontbeende kippendijen (de vetrandjes NIET verwijderen)

  • BBQ kruiden

  • 1 liter 1  BBQ saus

  • 2 2 uien (in ringen gesneden)

  • 10 10 plakjes spek

Bereiding

  • Meng de BBQ kruiden met de ontbeende kippendijen in de BBQ kruiden. Laat ze een paar uurtjes lekker marineren. Ondertussen steek je ongeveer 25-30 briketten aan en zorg je ervoor dat ze goed heet zijn.
  • Leg een laagje olie op de boden van een dutch oven of een braadpan met een deksel met opstaande rand. Bedek de bodem van de pan met de helft van de plakjes spek. Hierop leg je een laagje kippendijen. Hierop de uienringen. Hierna begin je weer opnieuw met het het spek, enz. Als laatste giet je de BBQ saus erover.
  • Doe het deksel op en pan en zet hem vlak boven 2/3 van de gloeiende briketten. De rest ervan leg je op het deksel van de dutch oven.
  • Na een halfuurtje moet je even checken of het vlees niet aan de bodem blijft plakken. Doe het deksel terug en laat het nog eens een uur tot 75 minuten sudderen.
  • Schep het vet van de bovenkant af. Test met een vork of het vlees al mooi uit elkaar valt. Zo niet, dan geef je het nog een halfuurtje.
  • Trek met een vork het vlees uit elkaar. Eventueel kun je de pulled chicken op smaak brengen met peper en zout.

Tips

  • Je kunt de pulled chicken ook in de oven bereiden. Zet de braadpan in een oven van 120 graden celsius en laat het ongeveer 6 uur sudderen.
  • Heb je een slowcooker? Te gek. Houd het dit recept aan en kook de kip op 85 graden en in 4 uurtjes hierin gaar.
  • Pulled chicken is natuurlijk het lekkerst op een broodje met een paar stukjes frisse augurk. Kijk trouwens hier voor de lekkerste hamburgerbroodjes!
  • Houd je van lekker pittig? Laat dan 1 of meer rode chilipepers meekoken met de kippendijen.
  • Heb je geen zin in de die sterke smaak van BBQ saus? Met een beetje bouillon en verse tijm, rozemarijn en knoflook maak je heerlijke provençaalse pulled chicken.
  • Met de kruiding van de kip kun je natuurlijk ook eindeloos combineren. Wrijf de dijen in met Chinese vijf kruidenpoeder of grove mosterd. Uiteraard moet je BBQ saus dan wel vervangen door een andere vloeistof, zoals bouillon.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten