De lekkerste spinazie quiche heeft een aantal duidelijke markers.
- Een knapperig en boterig korstdeeg? Check.
- Gebakken spinazie met knoflook? Check.
- Gerookte zalm? Check!
Dat maakt dit een recept dat eenmaal op tafel, ook snel weer verdwenen is. Het deeg is ook makkelijk te maken! Verder is het echt een kwestie van goede zalm inslaan, wat dingen mengen en voilà, er staat een quiche spinazie op tafel waar niemand van af kan blijven!
De lol van quiche maken
Het mooie van quiche maken is de mise en place. Dat wil zeggen, de voorbereiding. Het is namelijk hartstikke makkelijk om je deeg en een gedeelte van de vulling van te voren te maken. Op die manier voelt het maken van de quiche zelf als kinderspel.
Je kunt een quiche sowieso een dag (of twee) vooruit maken omdat de meeste quiches koud ook heerlijk zijn.
Zorg ervoor dat je de quiche bodem hebt voorgebakken, of blind gebakken. Het is namelijk best jammer als de zijkanten en vulling van je quiche perfect zijn maar de bodem nog zacht of zelfs niet helemaal gaar.
Experimenteer met de vulling. Vlees, vis, groenten, kaas! Anyway, als je eenmaal doorhebt hoe je een quiche (deeg) maakt, raak je hooked aan het bakken van quiches en hartige taarten, let maar op!