Een knapperig en boterig korstdeeg? Check. Gebakken spinazie met knoflook? Check. Gerookte zalm? Check! Er zijn van die recepten waar het water je meteen van in de mond loopt als je ze hoort. Van die gerechten die je op tafel zet en binnen no time verdwenen zijn ;). Dit is er zo eentje.
Het deeg is makkelijk zelf te maken, de link naar het stap voor stap recept geef ik je hieronder. Verder is het echt een kwestie van goede zalm inslaan, wat dingen mengen en voilà, er staat een quiche spinazie op tafel waar niemand van af kan blijven!
Het mooie van quiche maken is de mise en place. Dat wil zeggen, de voorbereiding. Het is namelijk hartstikke makkelijk om je dee en bijvoorbeeld een gedeelte van de vulling van te voren te maken. Op die manier voelt het maken van de quiche op de dag zelf als kinderspel. Bovendien kun je een quiche sowieso een dag (of twee) ervoor maken omdat de meeste quiches koud ook heerlijk zijn.
Zorg ervoor dat je de quiche bodem hebt voorgebakken, of blindgebakken. Het is namelijk best jammer als de zijkanten en vulling van je quiche perfect zijn maar de bodem nog zacht of zelfs niet helemaal gaar. Experimenteer met de vulling. Vlees, vis, groenten, kaas, je kunt het zo gek niet bedenke (alhoewel...). Anyway, als je eenmaal doorhebt hoe je een quiche (deeg) maakt, raak je hooked aan het bakken van quiches en hartige taarten, let maar op!