Makkelijk, snel en vol met groenten. Dat moet een quiche zijn. Zo'n grote gezonde taart die je met al je familie en vrienden kan delen. Maar heb je al eens een quiche zonder deeg geprobeerd? Of een quiche in een klein en schattig bakje? Probeer het eens met dit recept van Julie van den Kerchove.

Julie is een kookboekenschrijfster, blogger, heeft een succesvolle Instagram pagina en is de host van de Perfectly Imperfect Podcast. Met haar boek Low Carb, Lekker & Snel helpt ze jong en oud gerechten bereiden uit de low-carb keuken. Dit allemaal voor meer energie en een sterker immuunsysteem.

Bekijk hier trouwens al onze quiche recepten - waaronder ook de echte klassiekers zoals de quiche lorraine - met quichedeeg.

Quiche zonder deeg met lentegroenten

0 from 0 votes
Recipe by Julie van den Kerchove Course: VoorgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Je kunt de quiches serveren als lunch, voorgerecht of lekker naast een soepje met wat brood. Ook kun je de quiches wat opleuken met stukjes feta en Julie tipt zelfs gerookte zalm. Of je nou vier kleintjes of één grote maakt, dat is aan jou. Let natuurlijk wel even op de baktijd. Als je maar niet vergeet te genieten.

Ingrediënten

  • 150 gram 150 (diepvries)erwtjes

  • 1 1 courgette

  • 8 grote 8 eieren

  • 120 ml 120 amandelmelk, ongezoet

  • 2 el 2 extra vierge olijfolie (of boter)

  • 1 koffielepel 1 zeezout

  • zwarte peper

  • peterselie

  • feta (optioneel)

Bereiding quiche zonder deeg

  • Verwarm de oven of airfryer voor op 175 °C.
  • Spoel de diepvrieserwtjes onder heet water en snijd de courgette in halve maantjes.
  • Klop de eieren los in een kom. Meng met de groenten, de amandelmelk, de olijfolie, zeezout naar smaak en een flinke draai zwarte peper.
  • Giet het vloeibare deeg in 4 kleine taartvormpjes of 1 grote taartvorm en plaats 25 (klein) of 50 minuten (groot) in de oven. Gebruik een vork of prikker om te controleren of de quiche ook in het midden volledig gaar is.
  • Werk de quiche af met wat gehakte peterselie, zwarte peper en eventueel verkruimelde feta.

Tips

  • Mocht je even geen grote eieren kunnen vinden, kun je ook 10 kleine eieren gebruiken.
  • Je kunt de quiche zonder deeg tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Quiche zonder deeg uit Low Carb, Lekker & Snel van Julie van den Kerchoven

  • Auteur | Julie van den Kerchoven
  • Fotograaf | Heikkie Verdurme
  • Uitgever | Lannoo
  • Release | 16 maar 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
low carb kookboek

Julie van den Kerchove heeft een succesvolle blog genaamd Julie's Lifestyle waar ze haar tips deelt voor plantaardige gerechten en de low carb keuken. Ze bracht samen met haar partner Simon Matthys een raw, vegan en keto productlijn op de markt. En niet zomaar een productlijn. ALL GOOD was de eerste op de Belgische markt.

Meer tips over de low carb keuken vind je in haar nieuwe boek Low Carb, Lekker & Snel. Door middel van haar recepten in dit boek helpt ze je met je metabolisme te herstellen en je energie te verhogen. Met een 15-dagen-menuplanprogramma en 60 snelle recepten laat ze je de kracht zien van gezonde vetten.

Naast deze quiches zonder deeg, vind je in ons magazine nog meer recepten van Julie van den Kerchove. Probeer bijvoorbeeld eens de lekkerste pasta pesto met kip of deze ontbijt crumble met bessen.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten