Rabarbertaart met marsepein [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Lekker bakken op de zondag, hoe fijn is dat?! Helemaal met het recept voor deze out-of-the box taart. De onverwachte combinatie van rabarber en marsepein is echt hemels. Snel de oven aan en de taartvorm uit de kast, want deze smaaksensatie wil je niet missen!

Rabarbertaart

Super snelle rabarbertaart met marsepein

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 500 g rabarber – in stukjes van 5 cm en dan in reepjes van 0,25 cm
  • 1 tl kaneel
  • 1 el rietsuiker
  • 150 g boter – zacht
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 150 g marsepein – in stukjes
  • 4 eieren – ca. 150 g
  • 5 el tarwebloem
  • 1 citroen – schil geraspt
[tcb-script type=”text/javascript” id=”ah-online-widget” src=”https://www.ah.nl/widgets/buy-button/assets/script-v3.js”][/tcb-script]Zet alles op je lijst

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 3).
  • Schep in een kom de rabarber om met de kaneel en rietsuiker en laat dat minstens 20 minuten rusten.
  • Meng intussen de boter, basterdsuiker en marsepein in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg geleidelijk de eieren toe, daarna de bloem en citroenrasp.
  • Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm van 20 cm doorsnede en verdeel de rabarber erover.
  • Bak de taart 40-50 minuten, tot hij stevig is en de rabarber bruine randjes heeft. Dek de taart af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  • Laat hem 1 uur afkoelen. Serveer warm of op kamertemperatuur met crème fraîche.

Wijn en spijs combinatie

Insert Image

Culinair uitstapje

Een culinair bezoek aan Kopenhagen

Het recept in dit artikel komt uit het boek ‘Een culinair bezoek aan Kopenhagen‘. In het boek nemen Christine Rudolph en Susie Theodorou je mee op een culinaire reis naar Kopenhagen! 

Ze laten je kennismaken met een cultuur waarin je zowel de Deense geschiedenis als invloeden uit de hele wereld terugvindt.

Wil je meer Deense recepten? Koop ‘Een culinair bezoek aan Kopenhagen’ hier op bol.com

Een culinair bezoek aan Kopenhagen

Auteur | Christine Rudolph & Susie Theodorou

Uitgever | Karakter Uitgevers B.V.

Omvang | 224 pagina’s

ISBN |  978 9045 217 048

Prijs | € 27,99

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?