Lekker bakken op de zondag, hoe fijn is dat?! Helemaal met het recept voor deze out of the box taart. De onverwachte combinatie van rabarber en marsepein is echt hemels. Snel de oven aan en de taartvorm uit de kast, want deze smaaksensatie wil je niet missen!

Super snelle rabarbertaart met marsepein

Gebak | zo'n 10 personen

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 40-50 minuten

rabarbertaart met marsepein

Wat heb je nodig?


  • 500 g rabarber - in stukjes van 5 cm en dan in reepjes van 0,25 cm
  • 1 tl kaneel
  • 1 el rietsuiker
  • 150 g boter - zacht
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 150 g marsepein - in stukjes
  • 4 eieren - ca. 150 g
  • 5 el tarwebloem
  • 1 citroen - schil geraspt
rabarber

Klaar? Bakken maar!

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 3).
  • Schep in een kom de rabarber om met de kaneel en rietsuiker en laat dat minstens 20 minuten rusten.
  • Meng intussen de boter, basterdsuiker en marsepein in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg geleidelijk de eieren toe, daarna de bloem en citroenrasp.
  • Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm van 20 cm doorsnede en verdeel de rabarber erover.
  • Bak de taart 40-50 minuten, tot hij stevig is en de rabarber bruine randjes heeft. Dek de taart af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  • Laat hem 1 uur afkoelen. Serveer warm of op kamertemperatuur met crème fraîche.
rabarbertaart

Culinair uitstapje

Het recept in dit artikel komt uit het boek 'Een culinair bezoek aan Kopenhagen'. In het boek nemen Christine Rudolph en Susie Theodorou je mee op een culinaire reis naar Kopenhagen en laten je kennismaken met een cultuur waarin je zowel de Deense geschiedenis als invloeden uit de hele wereld terugvindt.

Wil je meer Deense recepten? Koop 'Een culinair bezoek aan Kopenhagen'!
Een culinair bezoek aan Kopenhagen



Auteur | Christine Rudolph & Susie Theodorou
Uitgever | Karakter Uitgevers B.V.
Technische gegevens
Omvang: 224 pagina’s
EAN 978 9045 217 048
Prijs: € 27,99