Super snelle rabarbertaart met marsepein

4 from 2 votes
Course: Dessert, TaartCuisine: Deense
Portie

10

Personen
Bereidingstijd

2

hours 

Lekker bakken op de zondag, hoe fijn is dat?! Helemaal met het recept voor deze out-of-the box taart. De onverwachte combinatie van rabarber en marsepein is echt hemels. Snel de oven aan en de taartvorm uit de kast, want deze smaaksensatie wil je niet missen!

Ingrediënten

  • 500 gram 500 rabarber – in stukjes van 5 cm en dan in reepjes van 0,25 cm

  • 1 tl 1 kaneel

  • 1 el 1 rietsuiker

  • 150 gram 150 boter – zacht

  • 150 gram 150 bruine basterdsuiker

  • 150 gram 150 marsepein – in stukjes

  • 4 4 eieren – ca. 150 g

  • 5 el 5 tarwebloem

  • 1 1 citroen – schil geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 3).
  • Schep in een kom de rabarber om met de kaneel en rietsuiker en laat dat minstens 20 minuten rusten.
  • Meng intussen de boter, basterdsuiker en marsepein in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg geleidelijk de eieren toe, daarna de bloem en citroenrasp.
  • Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede taartvorm van 20 cm doorsnede en verdeel de rabarber erover.
  • Bak de taart 40-50 minuten, tot hij stevig is en de rabarber bruine randjes heeft. Dek de taart af met aluminiumfolie als de taart te donker word.
  • Laat hem 1 uur afkoelen.

Tips

  • Serveer warm of op kamertemperatuur met crème fraîche.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Een culinair bezoek aan Kopenhagen

Het recept in dit artikel komt uit het boek ‘Een culinair bezoek aan Kopenhagen‘. In het boek nemen Christine Rudolph en Susie Theodorou je mee op een culinaire reis naar Kopenhagen! 

Ze laten je kennismaken met een cultuur waarin je zowel de Deense geschiedenis als invloeden uit de hele wereld terugvindt.

Kopenhagen kookboek

Een culinair bezoek aan Kopenhagen

  • Auteur | Christine Rudolph & Susie Theodorou
  • Uitgever | Karakter Uitgevers
  • Omvang | 224 pagina’s
  • ISBN | 9789045217048
  • Prijs | € 11,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten