Dit omgekeerde rabarbertaartje maak je in een handomdraai

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Rabarber is weer in het seizoen! En wij zijn er dol op.

Meestal maken we compote voor bij de yoghurt of een simpele rabarbertaart met deze groente. Maar hier vind je direct het recept voor een elegant dessert. Zo heb je rabarber nog nooit gezien!

 

recept rabarbertaart

Rabarber is een friszure rood-groene stengel die in het seizoen is van mei tot juli. Al kan het seizoen iets uitlopen met huidige kweektechnieken. 

De smaak is uniek en heel erg lekker. De rabarberplant – uit de duizendknoopfamilie – wordt vaak verwerkt als fruit, maar het is wel degelijk een groente. 

rabarber

Over Desserts bij Janneke thuis

Janneke Philippi is foodstylist en auteur van kookboeken. Haar man Serge Philippi is foodfotograaf en samen met hem maakte zij meerdere kookboeken. In dit fijne boek, alweer de vijfde uit de serie Bij Janneke thuis, staan meer dan 150 recepten voor hartverwarmende desserts. We mogen dit recept voor heerlijke omgekeerde rabarbertaartje met jullie delen!

Omgekeerd rabarbertaartje

Dessert | 4 personen
Ingrediënten
  • 25 gr roomboter
  • 5 el suiker
  • 350 gr rabarber
  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 125 ml crème fraîche  
  • bakvorm van 14 x 24 cm

Let bij het kopen van rabarber op het volgende: Verse rabarber heeft harde en stevige stelen. Hoe dunner en harder de stelen, hoe beter de smaak. Hoe roder de rabarber, hoe zoeter de smaak.

rabarber

Klaar in een handomdraai, aan de slag!

Stap 1. 

Verwarm de over voor tot 200°C. Vet de bodem en 3 cm van de rand van de bakvorm dik in met de boter. Bestrooi de bakvorm met 4 eetlepels suiker.

Stap 2.

Snijd de rabarber in stukken van 12 cm. Halveer dikke stengels nog een keer in de lengte. Leg de rabarber dicht naast elkaar op de suiker. Strooi er de laatste eetlepel suiker over. Dek af met de deegplakjes en stop het deeg goed tussen de rabarber en de vorm in. Prik met vork gaatjes in het deeg.

Tekst gaat verder onder foto

rabarber

Bakken en serveren

Stap 3. 

Bak het rabarbertaartje in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Giet de ontstane siroop voorzichtig uit de vorm in een kom. Leg een schaal op de vorm, keer ze samen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Bestrijk het taartje met de opgevangen siroop. 

Stap 4.

Snijd het taartje in brede repen en serveer warm of op kamertemperatuur met een schep crème fraîche.

omgekeerd rabarbertaartje
janneke philippi

Desserts bij Janneke thuis

  • Auteur | Janneke Philippi
  • ISBN | 9789045217987
  • Uitgever | Karakter Uitgevers
  • Prijs | €19,99
Geef je mening!
recipe image
Recept
Omgekeerd rabarbertaartje
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!