Rabarber is weer in het seizoen! En wij zijn er dol op.

Meestal maken we compote voor bij de yoghurt of een simpele rabarbertaart met deze groente. Maar hier vind je direct het recept voor een elegant dessert. Zo heb je rabarber nog nooit gezien!

Omgekeerd rabarbertaartje

0 from 0 votes
Course: DessertCuisine: Nederlands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Rabarber is een friszure rood-groene stengel die in het seizoen is van mei tot juli. Al kan het seizoen iets uitlopen met huidige kweektechnieken. 

De smaak is uniek en heel erg lekker. De rabarberplant – uit de duizendknoopfamilie – wordt vaak verwerkt als fruit, maar het is wel degelijk een groente.

Ingrediënten

  • 25 gram 25 roomboter

  • 5 el 5 suiker

  • 350 gram 350 rabarber

  • 2 plakjes 2 roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid

  • 125 ml 125 crème fraîche  

  • Bakvorm van 14 x 24 cm

Bereiding

  • Verwarm de over voor tot 200°C. Vet de bodem en 3 cm van de rand van de bakvorm dik in met de boter. Bestrooi de bakvorm met 4 eetlepels suiker.
  • Snijd de rabarber in stukken van 12 cm. Halveer dikke stengels nog een keer in de lengte. Leg de rabarber dicht naast elkaar op de suiker. Strooi er de laatste eetlepel suiker over. Dek af met de deegplakjes en stop het deeg goed tussen de rabarber en de vorm in. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak het rabarbertaartje in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Giet de ontstane siroop voorzichtig uit de vorm in een kom. Leg een schaal op de vorm, keer ze samen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Bestrijk het taartje met de opgevangen siroop. 
  • Snijd het taartje in brede repen en serveer warm of op kamertemperatuur met een schep crème fraîche.

Tips

  • Let bij het kopen van rabarber op het volgende: verse rabarber heeft harde en stevige stelen. Hoe dunner en harder de stelen, hoe beter de smaak. Hoe roder de rabarber, hoe zoeter de smaak.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Rabarber stengels

Desserts bij Janneke thuis

Janneke Philippi is foodstylist en auteur van kookboeken. Haar man Serge Philippi is foodfotograaf en samen met hem maakte zij meerdere kookboeken. In dit fijne boek, alweer de vijfde uit de serie Bij Janneke thuis, staan meer dan 150 recepten voor hartverwarmende desserts. We mogen dit recept voor heerlijke omgekeerde rabarbertaartje met jullie delen!

Desserts bij Janneke thuis

Desserts bij Janneke thuis

  • Auteur | Janneke Philippi
  • Uitgever | Karakter Uitgevers
  • Omvang | 176 pagina's
  • ISBN | 9789045217987
  • Prijs | € 19,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten