Matt Skinner – Wijn

Voor de liefhebber van wijn én Jamie Oliver is dit een aanrader. Jamie’s beste drinkebroeder heet Matt Skinner, houdt van surfen en is tevens degene die de jonge criminelen bij Fifteen bij de (wijn)les hield. Deze jonge Australische wijnschrijver schrijft bruisend en verfrissend in de stoffige, muffe wereld van wijnencyclopedieën.  Zijn wijnboek heet, kort maar krachtig: WIJN. Duidelijk en helder, net als de rest van het boek.

Klare Taal

Een boek vol met handige tips, duidelijke uitleg en komische vergelijkingen om de verschrikkelijke hoeveelheid saaie feiten te kunnen onthouden. Zijn uitleg over bijvoorbeeld ‘Gewürztraminer’ is mij altijd bij gebleven. Bovendien skipt hij een heleboel onzin en vertelt hij voornamelijk wat je wél wilt weten! Fijn boek!

Als een van de meest flamboyante leden van de druivenfamilie heeft Gewürztraminer wel iets weg van een uitdagende travestiet met teveel make-up, te veel parfum en stilletohakken. Triest genoeg kan hij ook uiterst saai door het leven gaan en eerder het beeld oproepen van een man in kaki met geitenwollen sokken en sandalen. (……) In werkelijkheid is Gewürz een van de supersterren van de Elzas, in Noordoost Frankrijk.’

 

Hebben!

Het boek van Matt Skinner koop je hier!

Auteur Matt Skinner
Oorspronkelijke titel: Thirsty Works)
Uitgeverij Culinaire Boekerij
Technische gegevens
Omvang: 176 pagina’s
ISBN: 9789021542591
Verschenen: 2005
Prijs: €19,95