Recept | De lekkerste geroosterde aardappels met saffraan 

Laura Lemmers
Laura Lemmers

De lekkerste geroosterde aardappels met saffraan

Dit recept is onderdeel van ons Midden Oosten Menu en komt uit het kookboek Feasts. Het is ideaal als onderdeel van een tafel vol lekkers!

Bijgerecht | 4 – 6 personen

  • 1 g (Iranese) saffraan
  • 2 flinke snuffen zeezoutvlokken (plus extra, om op smaak te brengen)
  • 2-3 el kokend water
  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 2 el keukenzout
  • 6 el plantaardige olie of lichte olijfolie
Feasts_kerstmenu

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg een dubbele laag keukenpapier op een bord. Stamp de saffraan met de zeezoutvlokken in een vijzel tot een fijn poeder. Voeg het kokende water toe en laat trekken.

Schil de aardappels en snijd grotere aardappels in stukken zodat alle aardappels ongeveer even groot zijn. Leg in een pan met koud water om overtollig zetmeel eraf te spoelen en giet af. Breng een grote pan water aan de kook, voeg het keukenzout toe en kook de aardappels 8 tot 10 minuten voor.

Giet de aardappels af in een vergiet en laat 5 minuten uitdampen. Schud het vergiet zodat de aardappels aan de buitenkant een beetje kruimelig worden. Verdeel de aardappels over de bakplaat.

Meng de saffraanoplossing met de olie en schenk over de aardappels. Bestrooi flink met zeezoutvlokken. Schep de aardappels met een grote metalen lepel door de saffraanolie. Bestrooi opnieuw met zeezoutvlokken en rooster 30 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven, schud goed en bak nog 45 minuten, tot de aardappels krokant zijn. Laat uitlekken op het bord met keukenpapier.

Serveer direct.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!