Zo lekker en verwarmend! Chili con carne is het ultieme comfortfood.
In dit recept uit Wine Food van Dana Frank en Andrea Slonecker krijgt de klassieke chili con carne een draai door het rundergehakt voor lamsgehakt in te ruilen en er blokjes troostende flespompoen bij te doen, om de pittige chilismaak op te nemen.
Wijntip | Aglianico
Texas meets Italiaans terroir. Deze bescheiden chili con carne met lamsvlees en specerijen heeft een fruitige, dieprode wijn met genoeg structuur nodig om overeind te blijven bij die smaken. Er is waarschijnlijk geen druif die beter aan die beschrijving voldoet dan de rustieke Aglianico uit Campanië en Basilicata in Zuid-Italië.
Dit vinden de auteurs van Wine Food een aanrader bij deze chili con carne!
'Wine Food' van Dana Frank & Andrea Slonecker
Een prachtig kookboek waarin recepten staan die je natuurlijk niet perse met wijn hoeft te combineren, maar de recepten verdienen het zeker wel! Bij elk recept vind je een zorgvuldig uitgekozen, bijpassende wijn, met uitgebreide uitleg en kooptips!
Ook vind je een aantal klassieke recepten, die niet compleet zijn zonder een goede fles wijn. In dit culinaire boek vind je alles over herkomst en producent van de bijpassende wijnen, je leert hoe je wijn moet kopen, proeven en serveren, en ook het lezen van een wijnetiket wordt je ineens heel duidelijk.
Het matchen van wijn en eten is een goede reden om bij elk gerecht dat je maakt een fles wijn open te trekken. Toch? Daarom vind je in dit boek eigenlijk alles wat je nodig hebt om een grandioze WijnSpijs combinatie op tafel te zetten!
Wine Food
- Auteurs | Dana Frank & Andrea Slonecker
- Uitgever | Karakter Uitgevers
- Omvang | 160 pagina's
- ISBN | 9789045215006
- Prijs | €10,-