Dit recept is onderdeel van ons Midden Oosten Menu en komt uit het kookboek Feasts. Het is ideaal als onderdeel van een tafel vol lekkers!
Feestelijke Confettirijst
Course: HoofdgerechtCuisine: Midden Oosten
Portie
4
PersonenBereidingstijd
20
minutesmet courgette, aubergine, paprika, pijnboompitten,
rozijnen & kruiden
Ingrediënten
olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
1 grote aubergine, in heel kleine blokjes
1 rode paprika, in heel kleine blokjes
1 groene paprika, in heel kleine blokjes
2 courgettes, in heel kleine blokjes
100 gr rozijnen
100 gr pijnboompitten
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte
peper
30 gr dille, fijngehak
30 gr bladpeterselie, fijngehakt
500 gr basmatirijst
50 gr gezouten boter, in blokjes
Bereiding
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt.
- Voeg de aubergine toe en bak goudbruin. Voeg de paprika en de courgette toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur. Roer de rozijnen en de pijnboompitten erdoor en breng goed op smaak met zout en peper. Roer de dille en de bladpeterselie erdoor en zet apart.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Roer de rijstkorrels met een vork los en schep in een grote kom. Roer de boter door het groentemengsel en schep dit over de rijst. Spatel de ‘groenteconfetti’ voorzichtig met een grote lepel door de rijst, zonder de rijst te pletten.
- Breng indien nodig
verder op smaak met zout en peper en serveer direct.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.
🍴Gang
🥧 Gemak