Recept | feestelijke confettirijst uit Feasts van Sabrina Ghayour

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Feestelijke Confettirijst

met courgette, aubergine, paprika, pijnboompitten,
rozijnen & kruiden

Dit recept is onderdeel van ons Midden Oosten Menu en komt uit het kookboek Feasts. Het is ideaal als onderdeel van een tafel vol lekkers!

VOOR 4 – 6 PERSONEN

  • olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 grote aubergine, in heel kleine blokjes
  • 1 rode paprika, in heel kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in heel kleine blokjes
  • 2 courgettes, in heel kleine blokjes
  • 100 g rozijnen
  • 100 g pijnboompitten
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte
  • peper
  • 30 g dille, fijngehakt
  • 30 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 500 g basmatirijst
  • 50 g gezouten boter, in blokjes
Feasts_kerstmenu
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt.

Voeg de aubergine toe en bak goudbruin. Voeg de paprika en de courgette toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur. Roer de rozijnen en de pijnboompitten erdoor en breng goed op smaak met zout en peper. Roer de dille en de bladpeterselie erdoor en zet apart.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Roer de rijstkorrels met een vork los en schep in een grote kom. Roer de boter door het groentemengsel en schep dit over de rijst. Spatel de ‘groenteconfetti’ voorzichtig met een grote lepel door de rijst, zonder de rijst te pletten. Breng indien nodig
verder op smaak met zout en peper en serveer direct.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!