Dit recept is onderdeel van ons Midden Oosten Menu en komt uit het kookboek Feasts. Het is ideaal als onderdeel van een tafel vol lekkers!

Feestelijke Confettirijst

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Midden Oosten
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

met courgette, aubergine, paprika, pijnboompitten,
rozijnen & kruiden

Ingrediënten

  • olijfolie

  • 1 1 grote ui, fijngesnipperd

  • 1 1 grote aubergine, in heel kleine blokjes

  • 1 1 rode paprika, in heel kleine blokjes

  • 1 1 groene paprika, in heel kleine blokjes

  • 2 2 courgettes, in heel kleine blokjes

  • 100 gr 100 rozijnen

  • 100 gr 100  pijnboompitten

  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte

  • peper

  • 30 gr 30 dille, fijngehak

  • 30 gr 30 bladpeterselie, fijngehakt

  • 500 gr 500 basmatirijst

  • 50 gr 50 gezouten boter, in blokjes

Bereiding

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt.
  • Voeg de aubergine toe en bak goudbruin. Voeg de paprika en de courgette toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur. Roer de rozijnen en de pijnboompitten erdoor en breng goed op smaak met zout en peper. Roer de dille en de bladpeterselie erdoor en zet apart.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Roer de rijstkorrels met een vork los en schep in een grote kom. Roer de boter door het groentemengsel en schep dit over de rijst. Spatel de ‘groenteconfetti’ voorzichtig met een grote lepel door de rijst, zonder de rijst te pletten.
  • Breng indien nodig
    verder op smaak met zout en peper en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten