Coq au Vin is een klassiek gerecht uit de Bourgondische keuken. Het was oorspronkelijk een boerenschotel, die traditioneel werd bereid met een haan en rode wijn. Coq au vin wordt wat lichter en frisser met droge witte wijn, bijvoorbeeld een Bourgondische chardonnay. Lekker met kort geblancheerde groente en krielaardappeltjes.
Dit recept voor Coq au Vin komt uit het nieuwe kookboek Het Franse Kookatelier.
Het Franse Kookatelier van Majorie & Kendall
Het Franse Kookatelier is een fantastisch naslagwerk voor de Franse keuken, waarin klassiekers en andere typische Franse recepten, begrijpelijk en soms zelfs stap voor stap gefotografeerd, aan je worden uitgelegd.
Een boek wat elke thuiskok enthousiast zal gebruiken en een geweldig cadeau!
Het Franse Kookatelier
- Auteurs | Majorie Taylor en Kendall Smith Franchini
- Uitgever | Spectrum
- Omvang | 400 pagina's
- ISBN | 9789000361229
- Prijs | € 40,99