Deze makkelijke doperwtensoep is onderdeel van ons makkelijke menu voor 10 personen.

Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner!

Doperwtensoep met Kokos

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: Hollands
Portie

10

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Het idee achter dit makkelijke menu – 3 gangen die je totaal van te voren kunt voorbereiden – is dat je nooit meer uren in de keuken staat te zwoegen terwijl je gasten gezellig zitten te keuvelen. Natuurlijk kost het nog steeds tijd om dit makkelijke menu te maken. Maar dit kun je enkele dagen van te voren klaar zetten, zodat je op de avond zelf nog maar een paar kleine dingen hoeft te doen. Hoe fijn!

Natuurlijk kun je deze doperwtensoep ook zonder de rest van het menu maken. Krijg je minder gasten dan onze 10 personen? Je kunt alle ingrediënten makkelijk delen door 2 of meer. Je kunt er zelfs voor kiezen een deel in te vriezen.

Ingrediënten

  • Kokosolie (olijfolie kan ook)

  • 4 4 sjalotten, fijn gesnipperd

  • 1 1 bos bosuien, fijn gehakt

  • 2 kg 2 diepvrieserwten

  • 2 blikken 2 kokosmelk (van 400 ml per stuk)

  • 2 2 kippenbouillonblokjes

  • 3 3 citroenen, sap

  • 1 bos 1 basilicum

  • 1 bos 1 koriander

  • Voor erbij
  • Mooie olijfolie

  • Gezouten boter

  • Vers brood

Bereiding

  • Dit kun je al 3 dagen van te voren maken
  • Breng de 2 liter water aan de kook in een grote pan. Smoor in een andere pan met dikke bodem de sjalotten en bosuien in kokosolie op middelhoog vuur voor 3 minuten.
  • Voeg de doperwten, kokosmelk, bouillonblokjes en het kokende water bij de uien. Sluit de pan met een deksel en breng alles aan de kook.
  • Laat 2 à 3 minuten koken en haal dan de pan van het vuur en voeg het citroensoep en het grootste deel van de kruiden met steeltjes en al toe. Haal een paar blaadjes basilicum en koriander achter voor garnering.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Op de dag zelf, een uur vooraf klaarzetten (optioneel)
  • Eventueel kun je de doperwtensoep al een uur van te voren uit de koelkast halen. Hierdoor kan de soep vast op temperatuur komen – wat tijd scheelt – bovendien heb je dan meer ruimte in je koelkast.
  • Op de dag zelf, een kwartier vooraf klaarzetten
  • Zet de pan terug op het vuur en breng aan de kook. Proef de soep – na 5 minuten koken – even na op peper en zout.
  • Schep de doperwtensoep in mooie kommen en besprenkel met mooie olijfolie, vers gemalen peper en de rest van de kruiden. Serveer met mooie gezouten roomboter en lekker warm brood.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Maak het hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner helemaal!

Vooraf

Doperwtensoep met Kokos

Hoofdgerecht

Verrukkelijke Salade van Voorjaarsgroenten
Bakplaat Bieten, Raddichio en Gremolata van Anna Jones
Wilde Zeebaars
Favoriete Venkelgratin

Desserts

Creme Brûlée met Sereh en Kokossorbet van Yvette van Boven

Dinertafel

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten