Recept | Franse radijsjes met boter en tuinmanszoutmelange

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Pittige radijsjes, romige boter en een vleugje zeezout vormen een magische combinatie in dit populaire Franse borrelhapje. Wij serveren deze klassieker graag met boterkrullen – die we met een dunschiller van een grote klont boter schaven – en bestrooid met ons zelfgemaakte tuinmanszoutmelange.
Dit hapje past perfect bij de lente. Mocht je je eerste etentje in de tuin doen, dan moet je dit zeker maken!

Franse radijsjes met boter en tuinmanszoutmelange

Snack | 6 personen


Wat heb je nodig: 

  • 3 bosjes kleine, langwerpige
  • radijsjes met loof
  • 60-120 g ongezouten boter
  • tuinmanszoutmelange (⬇️)

Maak de radijsjes schoon maar laat het loof eraan zitten. Schaaf met een roestvrijstalen dunschiller dunne boterkrullen en leg ze tot gebruik in de koelkast. Schik de radijsjes en boterkrullen op een schaal.  Serveer ze met de tuinmanszoutmelange.

Tuinmanszoutmelange 

  • 3 eetlepels citroenrasp
  • 3 eetlepels verse kervelblaadjes of fijngesneden peterselie
  • 220 gram fleur de sel

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid hierop de verse kruiden en het citroenrasp uit en laat dit een nacht drogen op kamertemperatuur. Meng de benodigde ingrediënten voor de zoutmelange in een glazen pot met het zout. Bewaar de zoutmelange op kamertemperatuur en gebruik hem het liefst binnen zes maanden.

Koop Het Franse Kookatelier

Dit recept komt uit Het Franse Kookatelier, een fantastisch naslagwerk voor de Franse keuken, waarin klassiekers en andere typische Franse recepten, begrijpelijk en soms zelfs stap voor stap gefotografeerd, aan je worden uitgelegd. Een boek wat elke thuiskok enthousiast zal gebruiken en een geweldig cadeau.

Het Franse Kookatelier
Auteurs  | Majorie Taylor en Kendall Smith Franchini
Uitgever | Spectrum
ISBN | 9789000361229
Prijs | 39,99

Koop ‘m hier op Bol.com 

Het Franse kookatelier
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?