Pittige radijsjes, romige boter en een vleugje zeezout vormen een magische combinatie in dit populaire Franse borrelhapje. Wij serveren deze klassieker graag met boterkrullen – die we met een dunschiller van een grote klont boter schaven – en bestrooid met ons zelfgemaakte tuinmanszoutmelange.
Dit hapje past perfect bij de lente. Mocht je je eerste etentje in de tuin doen, dan moet je dit zeker maken!

Franse radijsjes met boter en tuinmanszoutmelange

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: SnackKeuken: Frans
Portie

6

Personen
Bereidingstijd

10

minuten
Drogen

12

uur

Ingrediënten

  • 3 bosjes kleine, langwerpige

  • radijsjes met loof

  • 60-120 g ongezouten boter

  • tuinmanszoutmelange (⬇️)

  • Tuinmanszoutmelange 
  • 3 eetlepels citroenrasp

  • 3 eetlepels verse kervelblaadjes of fijngesneden peterselie

  • 220 gram fleur de sel

Bereiding radijsjes

  • Maak de radijsjes schoon maar laat het loof eraan zitten. Schaaf met een roestvrijstalen dunschiller dunne boterkrullen en leg ze tot gebruik in de koelkast. Schik de radijsjes en boterkrullen op een schaal. Serveer ze met de tuinmanszoutmelange.
  • Tuinmanszoutmelange 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid hierop de verse kruiden en het citroenrasp uit en laat dit een nacht drogen op kamertemperatuur. Meng de benodigde ingrediënten voor de zoutmelange in een glazen pot met het zout. Bewaar de zoutmelange op kamertemperatuur en gebruik hem het liefst binnen zes maanden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Koop Het Franse Kookatelier

Dit recept komt uit Het Franse Kookatelier, een fantastisch naslagwerk voor de Franse keuken, waarin klassiekers en andere typische Franse recepten, begrijpelijk en soms zelfs stap voor stap gefotografeerd, aan je worden uitgelegd. Een boek wat elke thuiskok enthousiast zal gebruiken en een geweldig cadeau.

het Franse kooktalier cover
  • Het Franse Kookatelier
  • Auteurs  | Majorie Taylor en Kendall Smith Franchini
  • Uitgever | Spectrum
  • ISBN | 9789000361229
  • Prijs | 39,99

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten