Dit recept voor Gemberbier met oranjebloesem en sinaasappel komt uit het kookboek van Nadia en Merijn; Souq, tafels vol mezze.

Gemberbier is al een tijdje populair onder de liefhebbers. Vind je de smaak -van gember- nog nét iets te heftig? Geen probleem met dit recept!

De Oranjebloesem en sinaasappel maken het ‘bier’ een stuk frisser en vriendelijker. Match made in heaven!

Maak Arabisch gemberbier met oranjebloesem!

Souq, tafels vol mezze - gemberbier - oranjebloesem
Ingrediënten voor 1 liter gemberbier:

  • 3-4 cm gemberwortel geraspt
  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • theelepel wijnsteenzuur (haal je bij natuurvoedingswinkels)
  • sap van 2 citroenen
  • 0,5 theel. droge gist
  • rasp van biologische sinaasappel
  • oranjebloesemwater

”Gember met sinaasappel en een druppel oranjebloesem is zo’n echte supercombinatie. Helemaal als je zelf je eigen gemberbier maakt, wat tegenwoordig eigenlijk helemaal niet zo’n gedoe is. Te gek met gin of puur met ijs. ” Aldus Nadia en Merijn, schrijfsters van dit heerlijke kookboek.

Lees ook: Oer-Hollandse Cocktail Glorie | Proef de Hooghoudt Kalmoes Beerenburg! [Recept]

Let’s go!

  • Breng de gemberwortel met suiker, water, wijnsteenzuur en citroensap in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat het tot een lichte siroop inkoken.
  • Voeg de gist en ongeveer 1 liter lauwwarm water toe en roer. Schenk alles in een grote petfles van 2 liter (je hebt wat extra ruimte nodig voor het gisten van het gemberbier) en zet de fles zo’n 2 etmalen op een warme plek. Wij draaien de dop er niet stevig op, maar losjes zodat het gas dat bij het gisten ontstaat kan ontsnappen. Check af en toe en draai de dop even los om gas te laten ontsnappen.
  • Schenk de vloeistof door een zeef in een fles, roer de sinaasappelrasp erdoor en voeg een scheutje oranjebloesemwater naar smaak toe.
  • Bewaar het gemberbier koel tot je het gaat drinken.

Cheers!

Lees ook: Recept | Maak ook zelf limonade of je eigen tonic!

Kookboek Souw tafel vol mezze
Foto: Shyama in Boekenland

Ook uitproberen?