Verfrissend gemberbier met oranjebloesem en sinaasappel [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Dit recept voor Gemberbier met oranjebloesem en sinaasappel komt uit het kookboek van Nadia en Merijn; Souq, tafels vol mezze.

Gemberbier is al een tijdje populair onder de liefhebbers. Vind je de smaak -van gember- nog nét iets te heftig? Geen probleem met dit recept!

De Oranjebloesem en sinaasappel maken het ‘bier’ een stuk frisser en vriendelijker. Match made in heaven!

Maak Arabisch gemberbier met oranjebloesem!

Souq, tafels vol mezze - gemberbier - oranjebloesem
Ingrediënten voor 1 liter gemberbier:

  • 3-4 cm gemberwortel geraspt
  • 200 g suiker
  • 200 ml water
  • theelepel wijnsteenzuur (haal je bij natuurvoedingswinkels)
  • sap van 2 citroenen
  • 0,5 theel. droge gist
  • rasp van biologische sinaasappel
  • oranjebloesemwater

”Gember met sinaasappel en een druppel oranjebloesem is zo’n echte supercombinatie. Helemaal als je zelf je eigen gemberbier maakt, wat tegenwoordig eigenlijk helemaal niet zo’n gedoe is. Te gek met gin of puur met ijs. ” Aldus Nadia en Merijn, schrijfsters van dit heerlijke kookboek.

Lees ook: Oer-Hollandse Cocktail Glorie | Proef de Hooghoudt Kalmoes Beerenburg! [Recept]

Let’s go!

  • Breng de gemberwortel met suiker, water, wijnsteenzuur en citroensap in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat het tot een lichte siroop inkoken.
  • Voeg de gist en ongeveer 1 liter lauwwarm water toe en roer. Schenk alles in een grote petfles van 2 liter (je hebt wat extra ruimte nodig voor het gisten van het gemberbier) en zet de fles zo’n 2 etmalen op een warme plek. Wij draaien de dop er niet stevig op, maar losjes zodat het gas dat bij het gisten ontstaat kan ontsnappen. Check af en toe en draai de dop even los om gas te laten ontsnappen.
  • Schenk de vloeistof door een zeef in een fles, roer de sinaasappelrasp erdoor en voeg een scheutje oranjebloesemwater naar smaak toe.
  • Bewaar het gemberbier koel tot je het gaat drinken.

Cheers!

Lees ook: Recept | Maak ook zelf limonade of je eigen tonic!

Kookboek Souw tafel vol mezze
Foto: Shyama in Boekenland

Ook uitproberen?

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?