Recept | Prachtige Kruidige Lamsjachtschotel uit Feasts

Dit recept is onderdeel van ons Midden Oosten Menu en komt uit het kookboek Feasts. Het is ideaal als onderdeel van een tafel vol lekkers!

Feasts- lamsschotel

Kruidige Lamsjachtschotel

Ingrediënten

  • 1 el komijnzaad
  • 6 kardemompeulen, licht gekneusd
  • plantaardige olie
  • 2 grote uien, in dunne halve ringen
  • 900 g lamsbout, in blokjes van 2 cm
  • 1 grote bol knoflook, tenen gepeld
  • 8 sjalotjes, gepeld
  • 2 grote wortels, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl Engels mosterdpoeder
  • 2 el bloem
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • 500 ml kippen-, groente- of lamsbouillon
  • 700-750 g rode aardappels, ongeschild en in dunne schijfjes
  • 50 g boter, gesmolten
  • een snufje tijm

Aan de slag!

Verwarm de oven voor tot 170 °C. Verhit een grote vuurbestendige kasserol op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad en de kardemompeulen circa 2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen. Roer regelmatig om te voorkomen dat de specerijen aanbranden. Schenk zoveel olie in de pan dat de bodem is bedekt. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt.

Voeg het vlees toe en bak een paar minuten al roerend, zodat het vlees met de olie en het komijnzaad is bedekt. Voeg de knoflooktenen, de sjalotjes en de wortel toe en roer een paar minuten door. Voeg het komijnpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de cayennepeper, het mosterdpoeder, de bloem en flink wat zout en peper toe. Meng goed en roer dan de bouillon erdoor.

Leg de aardappelschijfjes licht overlappend op het vlees. Bestrijk met de gesmolten boter, bestrooi met wat tijm en breng op smaak met zout en peper. Plaats een deksel op de kasserol en zet 1,5 uur in de oven. Haal uit de oven en verwijder het deksel. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Zet de kasserol zonder deksel in de oven en bak nog 30 tot 40 minuten, tot de aardappels goudbruin zijn.

Serveer direct.


De beste cadeau’s voor foodies en wijnlovers op een rij. Klik hier

Dit zijn de beste rode kerstwijnen Albert Heijn vind je hier!

Wijn van de Hema? Dit zijn de allerbeste.

Nog een kerstmenu? Voer Voor Vrienden Menu vind je hier.


Wijntip

Met deze schioppettino zet je eens wat anders op tafel! Zijn licht rood fruit is heel smakelijk bij het lamsvlees.

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email