Dit recept is onderdeel van ons Midden-Oosten kerstmenu en komt uit het kookboek Feasts. Het is ideaal als onderdeel van een tafel vol lekkers!

Op zoek naar nog een kerstmenu? Het heerlijke Voer Voor Vrienden Menu vind je hier. Moet je nog cadeau's kopen? Klik dan hier voor de beste cadeau’s voor foodies en wijnlovers op een rij.

Lees snel verder voor dit heerlijke lamsjachtschotel recept!

Kruidige Lamsjachtschotel

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Arabisch
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

3

hours 

Dit recept heeft een fantastisch feestelijke uitstraling, maar moeilijk om te maken is het gelukkig niet.

Daarom is deze lamsjachtschotel goede optie voor minder ervaren thuiskoks die toch willen uitpakken tijdens de kerst- of feestdagen, of als ze thuis een etentje geven en willen uitpakken!

Ingrediënten

  • 1 el komijnzaad

  • 6 kardemompeulen, licht gekneusd

  • plantaardige olie

  • 2 grote uien, in dunne halve ringen

  • 900 g lamsbout, in blokjes van 2 cm

  • 1 grote bol knoflook, tenen gepeld

  • 8 sjalotjes, gepeld

  • 2 grote wortels, geschild en in blokjes van 1 cm

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 tl kaneel

  • ½ tl cayennepeper

  • 1 tl Engels mosterdpoeder

  • 2 el bloem

  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

  • 500 ml kippen-, groente- of lamsbouillon

  • 700-750 g rode aardappels, ongeschild en in dunne schijfjes

  • 50 g boter, gesmolten

  • een snufje tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
    Verhit een grote vuurbestendige kasserol (braadpan) op middelhoog vuur. Rooster het komijnzaad en de kardemompeulen circa 2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen. Roer regelmatig om te voorkomen dat de specerijen aanbranden. Schenk zoveel olie in de pan dat de bodem is bedekt. Voeg de ui toe aan de hete olie en bak in 6 tot 8 minuten glazig, tot de ui verkleurt.
  • Voeg het vlees toe en bak een paar minuten al roerend, zodat het vlees met de olie en het komijnzaad is bedekt. Voeg de knoflooktenen, de sjalotjes en de wortel toe en roer een paar minuten door. Voeg het komijnpoeder, het gemberpoeder, de kaneel, de cayennepeper, het mosterdpoeder, de bloem en flink wat zout en peper toe. Meng goed en roer dan de bouillon erdoor.
  • Leg de aardappelschijfjes licht overlappend op het vlees. Bestrijk met de gesmolten boter, bestrooi met wat tijm en breng op smaak met zout en peper. Plaats een deksel op de kasserol en zet 1,5 uur in de oven. Haal uit de oven en verwijder het deksel. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C. Zet de kasserol zonder deksel in de oven en bak nog 30 tot 40 minuten, tot de aardappels goudbruin zijn.
  • Serveer direct.

wijnTips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Feasts van Sabrina Ghayour

Lange tafels gevuld met schalen vol heerlijke Midden-Oosterse gerechten. Dat is Feasts, het derde kookboek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour.

Sabrina bewijst met Feasts dat koken voor speciale gelegenheden niet moeilijk is én voor iedereen haalbaar. In Feasts ontdek je Midden-Oosterse feestelijke recepten voor elke gelegenheid: brunches, zomerse barbecues- en picknicks, prachtige vegetarische gerechten, etentjes thuis en menu's voor speciale gelegenheden!

Feasts

  • Auteur: Sabrina Ghayour
  • Uitgeverij: Good cook
  • Pagina's: 240
  • ISBN: 9789461431806
  • Prijs: €129, 95,-

🍾 Gelegenheid

 •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten