deicious 10 jaar_cover.jpg
Delicious bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een heerlijk boek: Delicious – 10 jaar. In dit kookboek worden de leukste foodtrends, foodhero’s, de lievelingsrecepten van de redactie (van ontbijt tot diner, en alles daar tussenin) en handige tips voor elke thuiskok uitgelicht.

Het boek bevat meer dan 100 gebruiksvriendelijke gerechten, tientallen wijntips en eerste hulp bij food fotografie. Wij mogen vast twee recepten met je delen. (Klik hier voor kabeljauw-vongolestoof!)

Geroerbakte noedels met oesterzwammen en omelet

Lekker gerechtje voor januari. Niet alleen superslank, zonder vlees en heel snel, maar ook fijn voor je portemonnee.

Hoofdgerecht (4 personen)

Ingrediënten

  • 250 g (eier)noedels
  • 400 g oesterzwammen
  • 6 eieren
  • 1 bosje koriander, blad grof gesneden, steeltjes fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 7 el olie
  • 200 g bimi*, 2 min. voorgekookt
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 cm verse gember, geschild, geraspt
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el (zwart) sesamzaad*
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Noedels en omelet

Aan de slag!

  • Scheur de oesterzwammen in reepjes. Klop de eieren los en meng er alle koriander, de rode peper en zout naar smaak door.
  • Verhit een grote koekenpan goed voor. Voeg 2 el olie toe, verwarm slechts een paar tellen en schenk dan de helft van het eimengsel in de pan. Bak op een halfhoog vuur de omelet in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en rol hem op. Houd de omelet onder een deksel warm. Bak zo ook de andere omelet in 2 el olie.
  • Verhit in een wok 3 el olie. Bak de bimi en de sugarsnaps 5 min. al omscheppend op halfhoog vuur. Schep de oesterzwammen erdoor en bak nog 2-3 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de gember toe en bak 2 min.
  • Voeg de noedels en de sojasaus toe en bak nog 2 min. Op hoog vuur. Snijd de opgerolde omelet in plakjes. Breng de noedels op smaak met de sojasaus en sesamolie en verdeel over 4 kommen. Maak de noedels af met de omeletrolletjes en het sesamzaad.

* Als de bimisteeltjes heel dun zijn, hoef je ze niet voor te koken. Zwart sesamzaad is bij sommige supermarkten te koop, of bij de Aziatische supermarkt.