Tegenwoordig in elke tapasbar te vinden: Pimientos de padrón! Heerlijke en spannende tapas. Deze groene, onberekenbare pepers zijn komen van oorsprong uit de stad Padrón.
Elke zesde tot achtste peper kon behoorlijk scherp zijn. Elke tiende tot twaalfde peper kon een regelrechte boodschap uit de hel zijn. Je begrijpt – een populaire tapas om met vrienden te delen. Goed voor heel wat hilarische borrels.
Nu zijn de meeste pepers allemaal mild. Best jammer eigenlijk. Lees snel verder voor het recept!
Recepten uit Barcelona
Dit recept komt uit het kookboek Recepten uit Barcelona, een prachtig kookboek dat door de sfeerfotografie doet denken aan een drukke volkswijk in Barceloneta. Vol met drukke tapasbarretjes, visrestaurantjes aan zee en overdekte mercati. De recepten zijn simpel en boers. Bon profit.
Recepten uit Barcelona
- Auteur | Stephan Mitsch
- Fotograaf | Arnold Pösch
- Uitgever | Good Cook
- Omvang | 272 pagina’s
- ISBN | 978 946 143 171 4
- Prijs | € 24,95
🍴Gang
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten