Tegenwoordig in elke tapasbar te vinden: Pimientos de padrón! Heerlijke en spannende tapas. Deze groene, onberekenbare pepers zijn komen van oorsprong uit de stad Padrón.

Elke zesde tot achtste peper kon behoorlijk scherp zijn. Elke tiende tot twaalfde peper kon een regelrechte boodschap uit de hel zijn. Je begrijpt – een populaire tapas om met vrienden te delen. Goed voor heel wat hilarische borrels.

Nu zijn de meeste pepers allemaal mild. Best jammer eigenlijk. Lees snel verder voor het recept!

Pimientos de padrón

0 from 0 votes
Course: Bijgerecht, SnacksCuisine: Spaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

15

minutes

Dit recept staat supersnel op tafel. Perfect voor een borrel, als bijgerechtje bij een BBQ of als gezonde snack!

Ingrediënten

  • 250 gram 250 pimientos de Padrón

  • olijfolie, om in te frituren

  • fleur de sel

Bereiding

  • Maak de pepers schoon en droog ze goed af. 
  • Verhit olijfolie in een pan of friteuse en frituur de pepers erin tot er blaren ontstaan in het vel. Het geeft niet als er wat donkere plekken op komen. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi ze met fleur de sel en serveer ze direct.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Recepten uit Barcelona

Dit recept komt uit het kookboek Recepten uit Barcelona, een prachtig kookboek dat door de sfeerfotografie doet denken aan een drukke volkswijk in Barceloneta. Vol met drukke tapasbarretjes, visrestaurantjes aan zee en overdekte mercati. De recepten zijn simpel en boers. Bon profit.

Recepten uit Barcelona kookboek

Recepten uit Barcelona

  • Auteur | Stephan Mitsch
  • Fotograaf | Arnold Pösch
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 272 pagina’s
  • ISBN | 978 946 143 171 4
  • Prijs | € 24,95

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten