RECEPT | Rode linzen Kibbeh uit Souq, tafels vol mezze!

WijnSpijs
WijnSpijs

 Souq, tafels vol mezze.

Dit recept voor rode linzen kibbeh komt uit het kookboek van Nadia en Merijn; Souq, Tafels Vol Mezze. Vroeger vond ik linzen ‘rare bonen’. Tot ik een keer rode linzensoep maakte. Sindsdien ben ik verknocht aan deze super gezonde bonen! Naast dat ze ontzettend veel vitamines bevatten, zijn ze erg veelzijdig; je kan er van alles mee maken! Ook deze vegetarische kibbeh. Ideaal als gezonde snack! Voordeel; ze zijn super leuk te maken met -of zonder- kinderen!

Zelfgemaakte rode linzen kibbeh!



Souq, tafels vol mezze - rode linzen libbeh

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 400 g rode linzen
  • 2 eetl. paprikapasta
  • zout
  • 340 g extra fijne bulghur
  • 4-5 witte uien
  • Olijf olie
  • 1 bos peterselie
  • 5 bosuitjes met groen
  • pul biber (Grove rode peper vlokken. Je kan eventueel rode chili vlokken gebruiken)

”Dit is dus zo’n te gek voorbeeld van een vegetarische kibbeh. Het is op de mezzetafel terechtgekomen door de Armeense gemeenschap in Libanon, die de Libanese mezze verrijkt heeft met haar heerlijke gerechten. Deze kibbeh is zo simpel als maar zijn kan en je maakt er zo een enorme portie van, ideaal voor feestjes. Wij blijven er altijd van dooreten. De gebakken uien erdoor maken de textuur en de smaak echt geweldig.” Aldus Nadia en Merijn, schrijfsters van dit heerlijke kookboek.


Lees ook: Souq, tafels vol Mezze! | Nathalie kookt mee met Nadia en Merijn!

Let’s go!

  • Kook de linzen in ruim water gaar. Laat ze in een zeef goed uitlekken en afkoelen.
  • Pureer de linzen met de paprikapasta en wat zout en pul biber. Meng de bulghur erdoor (of beter: kneed het graan erdoorheen).
  • Pel de uien, snijd ze in halve ringen en bak ze met veel aandacht goudbruin in wat olie. Snijd de peterselie fijn en ook de bosui, met het groen erbij.
  • Meng met je handen de gebakken uien, de peterselie en bosui door het linzen-kibbehdeeg. Proef of er nog meer zout bij moet.
  • Pak nu steeds een klein bolletje deeg en knijp het in je hand zachtjes met je vingers uit tot een langwerpige linzenkibbeh. Kijk maar hoe wij het doen op de foto! Het is trouwens ook een superlekker restant voor lunch de dag erna.

Rode linken kibbeh - souq tafels vol mezze
Foto: Shyama in Boekenland

Ook uitproberen?

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?