Dit recept voor rode linzen kibbeh komt uit het kookboek van Nadia en Merijn; Souq, Tafels Vol Mezze. Vroeger vond ik linzen ‘rare bonen’. Tot ik een keer rode linzensoep maakte. Sindsdien ben ik verkocht aan deze super gezonde bonen!

Naast dat ze ontzettend veel vitamines bevatten, zijn ze erg veelzijdig; je kan er van alles mee maken! Ook deze vegetarische kibbeh. Ideaal als gezonde snack! Voordeel; ze zijn super leuk te maken met -of zonder- kinderen!

Zelfgemaakte rode linzen kibbeh

1 from 2 votes
Course: SnacksCuisine: Libanees
Portie

8

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

”Dit is dus zo’n te gek voorbeeld van een vegetarische kibbeh. Het is op de mezzetafel terechtgekomen door de Armeense gemeenschap in Libanon, die de Libanese mezze verrijkt heeft met haar heerlijke gerechten. Deze kibbeh is zo simpel als maar zijn kan en je maakt er zo een enorme portie van, ideaal voor feestjes. Wij blijven er altijd van dooreten. De gebakken uien erdoor maken de textuur en de smaak echt geweldig.” 

Aldus Nadia en Merijn, schrijfsters van dit heerlijke kookboek.

Ingrediënten

  • 400 gram 400 rode linzen

  • 2 el 2 paprikapasta

  • Zout

  • 340 gram 340 extra fijne bulghur

  • 4 - 5 4 - 5 witte uien

  • Olijfolie

  • 1 bos 1 peterselie

  • 5 5 bosuitjes met groen

  • Pul biber (Grove rode peper vlokken. Je kan eventueel rode chili vlokken gebruiken)

Bereiding

  • Kook de linzen in ruim water gaar. Laat ze in een zeef goed uitlekken en afkoelen.
  • Pureer de linzen met de paprikapasta en wat zout en pul biber. Meng de bulghur erdoor (of beter: kneed het graan erdoorheen).
  • Pel de uien, snijd ze in halve ringen en bak ze met veel aandacht goudbruin in wat olie. Snijd de peterselie fijn en ook de bosui, met het groen erbij.
  • Meng met je handen de gebakken uien, de peterselie en bosui door het linzen-kibbehdeeg. Proef of er nog meer zout bij moet.
  • Pak nu steeds een klein bolletje deeg en knijp het in je hand zachtjes met je vingers uit tot een langwerpige linzenkibbeh. Kijk maar hoe wij het doen op de foto! Het is trouwens ook een super lekker restant voor lunch voor de dag erna.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Kibbeh maken

'Souq, tafels vol mezze' van Nadia & Merijn

Benieuwd naar de andere recepten uit het kookboek Souq, tafels vol mezze? Wij delen vast wat recepten uit Souq met je!

Souq, tafels vol mezze kookboek

Souq, tafels vol mezze

  • Auteur | Nadia Zerouali & Merijn Tol 
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers B.V.
  • Omvang | 256 pagina's
  • ISBN | 9789059567221
  • Prijs | € 40,-

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten