Wijntip
De bereidingswijze van de wortels en de wortels zelf zijn erg belangrijk als je een wijn gaat uitzoeken bij dit gerecht. Ook de pittige saus, kruiden en de kappertjes spelen een grote rol bij het bepalen van het smaakprofiel.
Omdat de wortels gebakken zijn, kies je voor een rijkere wijn met textuur, dan wanneer je ze rauw had gegeten.
Om de pittige saus te temmen kun je beter geen wijn kiezen met een hoge zuurgraad, want die maakt zowel de zuurgraad in de wijn, als de peper in je gerecht erger.
Beter neem je een licht fruitige en aromatische wijn. Die blust. En dan zijn er nog de groene smaken van de salsa verde – die eigenlijk een frisse en lichte witte knisper willen.
Een moeilijk gerecht om te pairen dus. Het blijft in zo’n geval veel proberen en testen. Ik pak vaak deze rosé uit de kast, die kunnen verbluffend veel hebben. Maar als je het liever bij wit houdt kies dan voor een heel makkelijke, simpele stevige wijn zonder houtrijping. Medium zuren, ronde aroma’s en smaken en misschien wat groene tonen. Riesling? Gruner Veltliner? Unoaked Chardonnay?
Zes Seizoenen van Joshua McFadden en Martha Holmberg
Zes Seizoenen
- Auteurs | Joshua McFadden & Martha Holmberg
- Uitgever | Spectrum
- Omvang | 400 pagina’s
- ISBN | 9789000359653
- Prijs | € 37,50