Al jaren ben ik dol op de combinatie van venkel en sinaasappel. Het anijs-achtige van de venkel gaat namelijk prachtig samen met het zoete van de sinaasappel. Verder heeft dit recept voor venkelsalade met sinaasappel een fijne bite door het rauwe van de venkel met het zachte van de sinaasappel. Heerlijk als bijgerecht voor een zomerse BBQ..

Venkelsalade met sinaasappel

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: BijgerechtKeuken: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

15

minuten

“Deze traditionele Siciliaanse salade van sinaasappel en venkel wordt op het hele eiland geserveerd. Ik voeg graag kip toe voor een heerlijke, lichte salade als lunch of op een warme zomeravond.

Je kunt de salade ook met gegrilde vis serveren. Kies voor deze salade een fruitige extra vergine olijfolie met een volle smaak: deze maakt echt het verschil. Ga op zoek naar Siciliaanse sinaasappels vanwege hun natuurlijke zoete smaak, of kies bloedsinaasappels als deze in het seizoen zijn.” – Giancarlo en Katie Caldesi, schrijvers van dit heerlijke boek.

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels

  • 2 witte venkelknollen, houtige uiteinden en taaie buitenbladeren verwijderd, in dunne plakjes

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie

  • Een kleine handvol pistachenoten, grofgehakt

  • Een kleine handvol wilde venkel, venkelgroen of dille

  • Een handvol groene olijven, ontpit en grofgehakt (optioneel)

  • 1/2 groene chilipeper, fijngehakt (optioneel)

  • Zout en versgemalen zwarte peper

Andiamo!

  • Schil 2 sinaasappels en snijd de partjes eruit. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
  • Snijd de resterende sinaasappel in heel dunne plakjes.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel over een serveerschaal en garneer met de plakjes sinaasappel.

Variatie tip

  • Voeg 400 gram in reepjes gescheurde gare kip toe voor een maaltijdsalade.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Sicilië van Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi

Dit recept voor sinaasappel venkel salade komt uit het kookboek Sicilië. Dit verrukkelijke kookboek staat vol met de lekkerste authentieke Siciliaanse recepten. De pure gerechten zijn prachtig gefotografeerd; je waant je even op vakantie.

Kookboek Sicilië

Sicilië

  • Auteurs | Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 272 pagina's
  • ISBN | 9789461431646
  • Prijs | €25,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten