RECEPT | Ken je deze manier van tonijn bereiden al!?🌞

WijnSpijs
WijnSpijs

Zin in een makkelijk recept met tonijn? Deze maak je in een handomdraai!

RECEPT | 👨‍🍳 Tataki van tonijn 🐟 met sesam, roer gebakken paksoi en cashewnoten

recept-tataki-van-tonijn

Voor 4 personen 🙌

Benodigheden 🛒

  • 4 Albacore tonijnfilets van elk 150 g
  • 2 eetl. sesamolie
  • 4 eetl. ongeroosterd wit sesamzaad
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 4 eetl. ongeroosterd zwart sesamzaad
  • 4 eetl. cashewnoten, grofgehakt
  • 2 eetl. sojasaus
  • Peper en zeezout

Waar gaat de tonijn in? 🍳

  • Skillet –> koekenpan met geribbelde bodem en gietijzeren handvat
  • Rooster

Warmte 🔥

  • Driehoekmethode met een hete zone en grillgloed

Aan de slag 👇

  1. 🐟 Meng het sesamzaad op een bord door elkaar. Doop de boven- en onderkant van de tonijnfilets goed in het sesamzaad zodat ze mooi bedekt zijn.
  2. 🐟 Verwarm de skillet boven de hete zone. Verwarm de sesamolie in de skillet en bak de cashewnoten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak 1-2 minuten. Blus af met de sojasaus. Schep uit de skillet en breng op smaak met peper en zout.
  3. 🐟 Leg de tonijnfilets op het rooster en gril circa 2 minuten. Keer de filets en gril nogmaals 2 minuten. De tonijn mag niet volledig gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

TIP:  Voeg voor een iets pittigere variant een fijngesneden chilipeper aan de paksoi toe.

🍷Wijn serveertip!🍷

Onze WijnSpijs goeroe Victoria Moore adviseert bij tonijn een rode wijn; gekoelde lichte of niet te volle wijnen. Een Beaujolais, Cerasuolo di Vittoria, rode Etna-wijnen, Oostenrijkse Zweigelt of Pinot noir uit Chili, Bourgogne, Duitsland of Oostenrijk.

recept-tataki-van-tonijn

Mag het van jou wel ietsje meer zijn? Zoek jij meer diepgang in je gerecht? Restaurant Southern Cross (WijnSpijs Restaurant van de maand juli) heeft een heerlijk recept voor Yellowfin Kingfish Tataki! Klik hier voor het recept.😋

Het bovenstaande recept komt uit het boek Hete Vuren van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas. 🔥Hierin wordt tot in detail uitgelegd wat de beste technieken zijn. Uiteraard vergezeld van toffe recepten.

Technische gegevens
ISBN:978 90 5956 597 5
Prijs: €17,50
Fotografie: Christian Fielden
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!