Zin in een makkelijk recept met tonijn? Dit tonijn tatami recept met sesam, paksoi en cashewnoten maak je in een handomdraai! Lees snel verder voor het recept!

Tonijn tataki met sesam, paksoi en cashewnoten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Japans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Zin in een makkelijk recept met tonijn? Tonijn tatami maken doe je in een handomdraai!

Het recept komt uit het boek Hete Vuren van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas. Hierin wordt tot in detail uitgelegd wat de beste technieken zijn. Uiteraard vergezeld van toffe recepten!

benodigdheden

  • 4 Albacore tonijnfilets van elk 150 g

  • 2 el sesamolie

  • 4 el ongeroosterd wit sesamzaad

  • 1 paksoi, in reepjes

  • 4 el ongeroosterd zwart sesamzaad

  • 4 el cashewnoten, grofgehakt

  • 2 el sojasaus

  • Peper en zeezout

  • Benodigdheden
  • Skillet (koekenpan met geribbelde bodem en gietijzeren handvat)

  • Rooster

Bereiding

  • Meng het sesamzaad op een bord door elkaar. Doop de boven- en onderkant van de tonijnfilets goed in het sesamzaad zodat ze mooi bedekt zijn.
  • Verwarm de skillet boven de hete zone. Verwarm de sesamolie in de skillet en bak de cashewnoten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak 1-2 minuten. Blus af met de sojasaus. Schep uit de skillet en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de tonijnfilets op het rooster en gril circa 2 minuten. Keer de filets en gril nogmaals 2 minuten. De tonijn mag niet volledig gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tonijn tataki maken: tips

  • Voeg voor een iets pittigere variant een fijngesneden chilipeper aan de paksoi toe.
  • Wijntip | Onze WijnSpijs goeroe Victoria Moore adviseert bij tonijn een rode wijn; gekoelde lichte of niet te volle wijnen. Een Beaujolais, Cerasuolo di Vittoria, rode Etna-wijnen, Oostenrijkse Zweigelt of Pinot noir uit Chili, Bourgogne, Duitsland of Oostenrijk.
  • Mag het van jou wel ietsje meer zijn? Zoek jij meer diepgang in je gerecht? Restaurant Southern Cross (WijnSpijs Restaurant van de maand juli) heeft een heerlijk recept voor Yellowfin Kingfish Tataki! Klik hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

'Hete vuren' van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Hete Vuren Kookboek

Hete vuren

  • Auteurs | Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
  • Uitgeverij | Fontaine Uitgevers
  • Fotografie | Christian Fielden
  • Omvang | 160 pagina's
  • ISBN | 978 90 5956 597 5
  • Prijs | €19,99

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •