Terrine van Jersey Sukade met Granaatappel-Vinaigrette

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Frans
Portie

5

Personen
Bereidingstijd

30

minuten
Oventijd

2

uur

Restaurant Hoog Vuur in Amersfoort | Wijn Spijs Restaurant Augustus 2015

Afgelopen zomer verkozen jullie het gerecht van Hoog Vuur tot beste van de maand. Hier delen zij hun succesrecept met jullie. Bekijk de video en maak het gerechtje met onderstaand recept thuis na!

Ingrediënten

  • Dressing
  • 1 granaatappel, pitjes en sap

  • 50 ml olijfolie

  • 3 el Aceto Balsamico azijn

  • 1 tl fijne mosterd

  • 1 sjalot, gesnipperd

  • Terrine
  • 500 gram Jersey sukadelappen

  • 150 gram tomatenpuree

  • 1 laurierblad

  • Knoflook

  • Tijm

  • Rozemarijn

  • Grof zeezout

  • Peper

  • 2 uien, fijn gesnipperd

  • 2 tomaten, in kleine blokjes

  • 100 ml rode wijn

  • 100 ml water

  • Scheutje azijn

  • 2 gelatineblaadjes

  • 1 el truffelsalsa

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • De dressing
  • Begin met de dressing. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Zet apart.
  • Stoven!
  • Neem een grote stoofpan met dikke bodem. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de sukades op middelhoog vuur even goed aan. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree, knoflook, uien, tijm, laurierblad, rozemarijn en tomaten toe. Bak een paar minuten mee. Blus het geheel af met de wijn, het water en de azijn. Breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur. Doe het geheel in een ovenslede en dek die af met aluminium folie. Plaats in de oven voor 120 minuten. Na twee uur moet je vlees gaar zijn en kun je het plukken. Verwijder de laurier. Hou het vleesvocht apart. Kook 100 ml van dat vocht in met truffelsalsa.
  • De terrine
  • Week de gelatineblaadjes in water. Voeg ze toe aan het truffelmengsel. Meng het truffelmengsel met het geplukte vlees.
  • Bekleed de cakevorm met plasticfolie en stort de vulling erin. Sla/tik/beuk een paar keer met de cakevorm op je aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Bekleed ook de bovenkant van de terrine met folie en zet, onder druk (bijvoorbeeld met een zware snijplank bovenop), een nacht in de koelkast.
  • Et voilà!
  • Serveer met de dressing en bijvoorbeeld een frisse kropsla met radijs en nieuwe aardappeltjes. In de video zie je hoe het gerechtje werd opgemaakt tijdens de Culinaire Wandeling.

Video van het recept

Tips

  • Chefkok: “Als je thuis geen Jersey vlees kunt krijgen, kun je dat goed vervangen door een mooi stuk biologische rundersukade.”

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Gamay wijn

Wijntip

Een lichtgekoeld rode wijn uit de Franse Loire gemaakt van de Gamay druif.

Restaurant Hoog Vuur

De Nieuwe Stad
Oude Fabriekstraat 26, Amersfoort
033 - 203 7000

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten