Recept van Hoog Vuur: Een winnend wijn spijs gerecht!

WijnSpijs
WijnSpijs

Recept | Terrine van Jersey Sukade

Restaurant Hoog Vuur in Amersfoort | Wijn Spijs Restaurant Augustus 2015

Afgelopen zomer verkozen jullie het gerecht van Hoog Vuur tot beste van de maand. Hier delen zij hun succesrecept met jullie. Bekijk de video en maak het gerechtje met onderstaand recept thuis na!

Terrine Van Jersey Sukade Met Granaatappel-Vinaigrette

Hoofdgerecht, ingrediënten voor 5 personen:

Dressing:

  • 1 granaatappel, pitjes en sap
  • 50 ml olijfolie
  • 3 eetlepels Aceto Balsamico azijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 sjalot, gesnipperd

Terrine:

  • 500 gr Jersey sukadelappen
  • 150 gr tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • grof zeezout
  • peper
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • scheutje azijn
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 eetlepel truffelsalsa

Chefkok: “Als je thuis geen Jersey vlees kunt krijgen, kun je dat goed vervangen door een mooi stuk biologische rundersukade.”

Recept Hoog Vuur

Het recept van Hoog Vuur

Verwarm de oven voor op 140 graden.

De dressing

Begin met de dressing. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Zet apart.

Stoven!

Neem een grote stoofpan met dikke bodem. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de sukades op middelhoog vuur even goed aan. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree, knoflook, uien, tijm, laurierblad, rozemarijn en tomaten toe. Bak een paar minuten mee. Blus het geheel af met de wijn, het water en de azijn. Breng aan de kook.

Haal de pan van het vuur. Doe het geheel in een ovenslede en dek die af met aluminium folie. Plaats in de oven voor 120 minuten. Na twee uur moet je vlees gaar zijn en kun je het plukken. Verwijder de laurier. Hou het vleesvocht apart. Kook 100 ml van dat vocht in met truffelsalsa.

De terrine

Week de gelatineblaadjes in water. Voeg ze toe aan het truffelmengsel. Meng het truffelmengsel met het geplukte vlees.

Bekleed de cakevorm met plasticfolie en stort de vulling erin. Sla/tik/beuk een paar keer met de cakevorm op je aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Bekleed ook de bovenkant van de terrine met folie en zet, onder druk (bijvoorbeeld met een zware snijplank bovenop), een nacht in de koelkast.

Et voilà!

Serveer met de dressing en bijvoorbeeld een frisse kropsla met radijs en nieuwe aardappeltjes. In de video zie je hoe het gerechtje werd opgemaakt tijdens de Culinaire Wandeling.

Wijntip: Een lichtgekoeld rode wijn uit de Franse Loire gemaakt van de Gamay druif.

Recept Hoog Vuur
De Nieuwe Stad
Oude Fabriekstraat 26, Amersfoort
033-203 7000

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?