Recept | Wilde Zeebaars Uit De Oven

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Dit gerecht van wilde zeebaars is onderdeel van ons makkelijke menu voor 10 personen.

Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner.

Het idee achter dit makkelijke menu – met 3 gangen die je totaal van te voren kunt voorbereiden – is dat je nooit meer uren in de keuken staat te zwoegen terwijl je gasten gezellig zitten te keuvelen zonder gastvrouw/heer. Natuurlijk kost het nog steeds tijd om dit makkelijke menu te maken. Maar dit kun je enkele dagen van te voren klaar zetten, zodat je op de avond zelf nog een paar kleine dingen hoeft te doen. Hoe fijn! 

Natuurlijk kun je de zeebaars uit de oven ook zonder de rest van het menu maken. Krijg je minder gasten dan onze 10 personen? Je kunt alle ingrediënten makkelijk delen door 2 of meer.

Houd je ook zo van oven recepten? Bekijk hier dan alle gerechten voor ovenschotels

Thomas-Frederik-5

Wilde Zeebaars Uit De Oven

Vis | 10 personen

Extra benodigdheden:

  • bakplaat
  • oven

Ingrediënten | van te voren te kopen:

  • 6 sneetjes oud witbrood
  • 150 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • chili poeder
  • 2 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • rasp van 2 citroen (bewaar de citroen voor de dag zelf en serveer in partjes bij de vis)
  • 5 fijngehakte ansjovisjes
  • olijfolie

Ingrediënten |  zo vers mogelijk:

  • 10 filets Wilde Zeebaars mét vel. Of iets anders wat je lekker lijkt en vers is.

Zeebaars filets

Dit kun je al 2 dagen van te voren maken

Snij het brood in kleine blokjes en droog ze 20 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. Zet apart in luchtdicht bakje. (Eventueel kun je dit ook tegelijk maken met het broodkruim voor de venkelgratin.)

Meng (kan in de keukenmachine, maar hou het een beetje grof) de kaas, chilipoeder, oregano, knoflook, citroenrasp, ansjovis en een paar scheuten olijfolie. Zet gekoeld weg.

Op de dag zelf – 30 minuten van te voren

Verwarm de oven voor op 185 graden. Haal de visjes uit de koelkast en spoel ze af onder de kraan. Dep droog met keukenpapier.Vet een bakplaat in met olijfolie en leg de vissen daarop met de velkant naar boven. Meng de broodblokjes met het ansjovis/kaas mengsel. Verdeel het mengsel over de vissen. 

Gratin Zeebaars

10 minuten van te voren

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de vissen in ongeveer 10 minuten gaar. Serveer met de overgebleven partjes citroen.

Wijntip!

Serveer bij de zeebaars deze prachtige ICARE Chardonnay. (Grapedistrict bezorgt al je wijn voor een feestje thuis eventueel met glazen! En bovendien kun je wat je over hebt terugsturen! Easy!)

ICARE-chardonnay

Maak het Hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner helemaal!

Vooraf:
Hoofdgerecht:
Desserts:
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?