Dit gerecht van wilde zeebaars is onderdeel van ons makkelijke menu voor 10 personen. Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner.

Het idee achter dit makkelijke menu – met 3 gangen die je totaal van te voren kunt voorbereiden – is dat je nooit meer uren in de keuken staat te zwoegen terwijl je gasten gezellig zitten te keuvelen zonder gastvrouw/heer. Natuurlijk kost het nog steeds tijd om dit makkelijke menu te maken. Maar dit kun je enkele dagen van te voren klaar zetten, zodat je op de avond zelf nog een paar kleine dingen hoeft te doen. Hoe fijn! 

Lees hier het recept voor de wilde zeebaars uit de oven!

Wilde Zeebaars Uit De Oven

3 from 8 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Hollands
Portie

10

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

Natuurlijk kun je de zeebaars uit de oven ook zonder de rest van het menu maken. Krijg je minder gasten dan onze 10 personen? Je kunt alle ingrediënten makkelijk delen door 2 of meer.

Houd je ook zo van oven recepten? Bekijk hier dan alle gerechten voor ovenschotels.

Ingrediënten

  • 6 sneetjes 6 oud witbrood

  • 150 gram 150 Parmezaanse kaas, geraspt

  • Chili poeder

  • 2 el 2 gedroogde oregano

  • 10 tenen 10 knoflook, uit de pers

  • 2 2 citroenen, rasp (bewaar de citroen voor de dag zelf en serveer in partjes bij de vis)

  • 5 5 fijngehakte ansjovisjes

  • Olijfolie

  • 10 10 wilde zeebaars filets mét vel. Of iets anders wat je lekker lijkt en vers is.

  • Extra benodigdheden
  • Bakplaat

  • Oven

Bereiding

  • Dit kun je al 2 dagen van te voren maken
  • Snij het brood in kleine blokjes en droog ze 20 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. Zet apart in luchtdicht bakje. (Eventueel kun je dit ook tegelijk maken met het broodkruim voor de venkelgratin.)
  • Meng (kan in de keukenmachine, maar hou het een beetje grof) de kaas, chilipoeder, oregano, knoflook, citroenrasp, ansjovis en een paar scheuten olijfolie. Zet gekoeld weg.
  • Op de dag zelf – 30 minuten van te voren
  • Verwarm de oven voor op 185 graden. Haal de visjes uit de koelkast en spoel ze af onder de kraan. Dep droog met keukenpapier. Vet een bakplaat in met olijfolie en leg de vissen daarop met de velkant naar boven.
  • Meng de broodblokjes met het ansjovis/kaas mengsel. Verdeel het mengsel over de vissen.
  • 10 minuten van te voren
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de vissen in ongeveer 10 minuten gaar. Serveer met de overgebleven partjes citroen

wijntip

  • Serveer bij de zeebaars deze prachtige ICARE Chardonnay. (Grapedistrict bezorgt al je wijn voor een feestje thuis eventueel met glazen! En bovendien kun je wat je over hebt terugsturen! Easy!)

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Maak het Hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner helemaal!

Vooraf:

Doperwtensoep met Kokos

Hoofdgerecht:

Verrukkelijke Salade van Voorjaarsgroenten
Bakplaat Bieten, Raddichio en Gremolata van Anna Jones
Wilde Zeebaars
Favoriete Venkelgratin

Dessert:

Creme Brûlée met Sereh en Kokossorbet van Yvette Van Boven

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten