Zalig, veelkleurig en bereid in één grote schaal, leent dit zich goed voor een luie weekendbrunch of een lui ontbijt, maar eigenlijk is het op elk moment van de dag lekker. Geniet van de verleidelijke aroma’s van knoflook, paprikapoeder, salie en tijm in je keuken. Als je nooit eerder venkelzaad hebt gebruikt, zul je merken wat een prachtig verrassingseffect venkelzaad heeft. Ik rooster het graag met welke groenten dan ook, en het past bijzonder goed bij zoete aardappel.

Ontbijt met zoete aardappel

Ontbijt, maar kan eigenlijk altijd | 3 tot 4 personen

  • 700 gram zoete aardapel, geschrob, maar niet geschild, in blokjes
  • 2 grote sjalotten, in kwarten
  • 4 knoflooktenen, heel
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 groene chilipepers, in de lengte doormidden gesneden
  • 150 gram suikermaïs uit de diepvries, blik of vers
  • 8 blaadjes salie
  • 4 takjes tijm
  • 1 tl venkelzaad
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper
  • 4 eieren

ontbijt-recept

Aan de slag!

Verwarm de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediënten behalve de eieren op een bakplaat en hussel met je handen door elkaar, zodat alles een laagje olie en kruiden krijgt. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat.

Bak 30 minuten in de oven. Schep halverwege door.

Haal uit de oven en maak 4 holletjes in de groente. Breek de eieren voorzichtig in de holletjes, bestrooi met zout en peper. Zet nog 3 tot 4 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog niet. Heb je liever een hardere dooier laat dan wat langer in de oven staan.

Serveer meteen, lekker met met toast en fruit, gestoomde groenten of een salade.

Ook lekker | Ovenschotel met tomaat en feta in de hoofdrol

SUPERVEG

Een prachtige ode aan groenten. Voor iedereen die meer variatie en groenten op zijn bord wil en daar wel wat inspiratie bij kan gebruiken.

Auteur | Celia Brooks
Uitgever | Good Cook
Foto’s | Jean Cazals
ISBN | 978 946 143 1899
Prijs | €24,95 

Koop jouw exemplaar hier.

Superveg