Is de ‘lady steak’ seksisme?

WijnSpijs
WijnSpijs

Een bekend fenomeen op menukaarten van steakhouses en eetcafes, de ladysteak, is het onderwerp geworden van een heuse slachting op social media. 

Foodblogger Vicky M Andrews beschuldigt De Manhattan Bar en Grill in Liverpool, waar ze de ladysteak op de kaart vond, van seksisme, wat al snel leidde tot een vurig debat op social media.

entrecote

Er was eens een kleine biefstuk

De biefstuk waar het allemaal om draait is een kleinere steak speciaal voor de vrouwen. De lady steak werd al snel trending topic op (social) media.

Tegenstanders zeggen dat lady steak herinnert aan het #ladiesmenu. De menukaart speciaal voor dames, waarbij er geen prijzen worden aangegeven, zodat de mannen het geld ‘beheersen’.

Op twitter was er ook een man die duidelijk een ander standpunt innam. Voorstander en politieke analist Kent Buse vindt het idee van de kleinere steak namelijk juist een goed voor mens en planeet. 

De lady steak

De lady steak bracht dus veel ophef! Is het seksistisch? Of moeten we de lady steak en het idee ervan, juist toejuichen in tijden waarin vlees een luxe product aan het worden is.  

 

Wat vind jij? 

vlees met mes
Summary
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!