Deze laatste vakantieweken hebben we bijzonder mooie culinaire wandelingen gehad! Zoals elke maand beoordeelden onze wandelaars de bezochte restaurants weer in onze enquete. En.. deze maand was er niet één restaurant de allerbeste, het waren er twee!

En al zitten de restaurants wel vaker dicht op elkaar in de ranking, twee restaurants die precies op hetzelfde cijfer uitkomen, dat is in de geschiedenis van WijnSpijs nog nooit voorgekomen. Lees snel verder wie, en waarom, er Restaurant van de Maand augustus zijn geworden!

Beste restaurants van de maand augustus

Onze winnaars deze maand zijn Antichic (Rotterdam) en Houdt van Eten (Groningen). Ieder blonk uit op zijn eigen punten. Zo vond 96% van de wandelaars het gerecht van Antichic ‘uitstekend/goed’. Bij Houdt van Eten waren ze dan weer het meest tevreden over de gekozen wijn.

[TIP] Rotterdam gemist? Er staat weer een fantastische nieuwe wandeling in Rotterdam in onze agenda. Kijk hier om te zien wie er mee doen!

Antichic uit Rotterdam

Antichic. Die ken je al uit de top 10 van de Beste WijnSpijs Restaurants van 2017. De bistro wordt keer op keer de hemel in geprezen door onze wandelaars. Nog nooit scoorde zij lager dan een acht! Een topprestatie en daarom is de WijnSpijs Wandeling in Rotterdam nooit compleet zonder Ron en Ank!

Proeven en beleven

Wandel Antichic binnen en je relaxte avondje uit begint direct. Veel hout, lichtjes, spiegels, koeienhuiden en een vol bezette vensterbank. Het totaalplaatje voor een aangename, onbevangen sfeer. Eigenaren Ron & Ank, zijn rasechte Rotterdammers en weten waar ze over praten. Ron is een culinaire duizendpoot die zorgt voor ongekende smaaksensaties, zowel op het bord als in het glas! Ank is een alleskunner. Zij regelt alles achter de schermen.

De WijnSpijs combinatie van Antichic

Tijdens de WijnSpijs Wandeling op 26 augustus serveert Antichic hun beroemde pappardelle met truffel en bospaddestoelen. Erbij komt een Spaanse Tinta de Toro – ook wel bekend als een variant van de Tempranillo druif.

Net als het personage op het etiket van de fles, is dit een jonge, rode wijn met een aroma van zwart en rood fruit. De wijn is malolactisch vergist, wat een zachte en soepele afdronk verzekerd. Deze frisse tempranillo met veel fruitige aroma’s combineert perfect met de truffelpasta.

Tinta de Toro

Verfijnd koken

De WijnSpijs combinatie had niet beter gekund. Een authentiek recept met duidelijke smaken. De liefde voor truffel proef je terug. ‘Absoluut top, het was een feest om daar te zijn’, zegt een van onze wandelaars in de enquete.

Ook proeven? Klik hier om te bestellen. 

Easy going

Antichic staat voor een huiselijk gevoel met een eaysgoing manier van omgaan met de gast. In de keuken van Ron hangt een relaxte sfeer. Ron weet wat hij wil serveren en wat hij daarvoor nodig heeft. Ervaar zelf hoe het is om in deze gemoedelijke, ontspannen en hippie-achtige sfeer te eten. Het woordje ‘stress’ komt niet voor in het woordenboek van Ron en Ank.

AntiChic
Soetensteeg 1
Rotterdam
010-4132925

Houdt van Eten uit Groningen

Ook Groningen valt in de prijzen. Het sfeervolle ‘Houdt van Eten’ werd door onze wandelaars net zo hoog beoordeeld. De WijnSpijs in Groningen is al jaren een groot succes. En ook dit jaar was het weer een uitverkocht feestje met maar liefst 305 wandelaars!

Ruim en stijlvol

Al 6 jaar lang trekt dit trendy pand, midden in het centrum, de aandacht. Eyecatchers zijn de meterslange loungebank en open keuken. Van begin tot eind kun je jouw gerecht volgen. Alles wordt hier zelf gemaakt.

Als je houdt van een Franse kaart, met uitstapjes naar de Mediterrane en Oosterse invloeden, mag je dit restaurant niet missen. Chef Chris kookt fris en vers en wordt bijgestaan door een goed geïnformeerd team, wat je graag voorziet van een spot on wijnadvies.

De WijnSpijs combinatie van Houdt van Eten

Dat de wijnspijs combinatie voortreffelijk was, bevestigden onze wandelaars, ‘Bijzondere smaken, heerlijk gegeten!’ Deze zaak verbluft onze WijnSpijs foodies, met een heerlijke gazpacho van Hollandse aardbei en trostomaat, gecombineerd met gerookte kabeljauw.

19 Crimes Chardonnay

Dit spannende en smakelijke feestje kwam uitstekend tot zijn recht dankzij de Chardonnay van 19 crimes. Leuk om te weten, 19 crimes is een reeks van wijnen, gebaseerd op misdrijven waarvoor men naar de Australische gevangenis gestuurd kon worden.

[TIP] De wandeling in Groningen gemist? Er staat weer een fantastische nieuwe BierSpijs Wandeling in Groningen voor je klaar. klik hier om direct kaarten te kopen!

Deze Australische wijn bevat tonen van honing, zacht fruit en vanille, perfect gecombineerd met de geserveerde vettige vis. Deze brutale wijn zorgt met zijn verfrissende karakter, maar toch volle hartje voor een lange afdronk.

Houdt van Eten gerecht
Houdt van Eten gerecht

Probeer het zelf!

Dit knusse plekje, met veel persoonlijke aandacht, is een goede uitvalsbasis voor een avond culinair genieten!

Houdt van Eten
Herestraat 96
Groningen
050-3185666